Leasing używanego kabrioletu 4-5 letniego

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Getax

Leasing używanego kabrioletu 4-5 letniego

Post autor: Getax »

Witam
Leasing aut nowych nie jest mi obcy (jeden spłacony, drugi się konczy, 3 zaczołem miesiąc temu).
Jako, że auto spłacone sprzedaje, dostanie za nie jakies 45 k pln (taka chcę zrobić wpłate) chce kupic
coś do 100 k pln.

Ma to być coś naprawde fajnego, 4 auto w domu - nie mam sprecyzowanego - 100% kabrio, z racji marki najbardziej nowy Boxter, może SLK - są to auta 4-5 letnia.

Maxymalny wiek aut w VB (to 7-8 lat na koniec umowy)
Auto będzie z FV, w stanie bardzo dobrym (bezwypadkowy i tak dalej)
Na stronie EFL-u można nawet bez FV, zadzwonie do nich w poniedziałek.

Chcę wziąc na 60 mies. żeby rata był jak najmniej obciążająca.
Bardzo dobre PIT36L za ostanie 3 lata, bardzo dobra historia kredytowa.

Ktoś w Polsce jest to w stanie zrobić ?

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Re: Leasing używanego kabrioletu 4-5 letniego

Post autor: Jarosław Król »

Chcesz dużo wpłacić co otwiera Ci drogę do ubiegania się o leasing w kilku firmach w ramach odstępstwa od procedury.
Inaczej dla wszystkich normalnych firm ten samochód będzie zbyt stary, żeby sfinansować go aż na 60 miesięcy.

Bardzo dużo zależy od tego gdzie i od kogo będzie ten samochód kupowany. Im bardziej wiarygodne źródło i stan samochodu tym większa szansa na leasing.

Najlepiej najpierw znaleźć porządny samochód. Finansowanie wtedy zawsze się jakieś znajdzie. Nawet jeśli nie leasing to zawsze w odwodzie jest kredyt.
Teraz bez konkretnego samochodu niewiele więcej się dowiesz. :)

Awatar użytkownika
Getax

Post autor: Getax »

Np. Porsche Boxter 2007 rok, bezwypadek, przebieg poniżej 50000 km, FV 23%

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

Getax pisze:Np. Porsche Boxter 2007 rok, bezwypadek, przebieg poniżej 50000 km, FV 23%
Jak jest na fakturę VAT z 2007 roku to leasing można dostać bez problemu na 48 miesięcy.
Przy tak wysokiej wpłacie i 60 miesięcy nie powinno być problemem - tak jak napisał przedmówca.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

ODPOWIEDZ