Wykup auta za 1% przy jednoosobowej działalności
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Wykup auta za 1% przy jednoosobowej działalności
Witam mam pytanie za 2 miesiące kończy mi się leasing samochodu osobowego marki VW up (jednoosobowa działalność gospodarcza)
Auto było wzięte w 2013 roku wpłata własna 40% reszta na 3 lata wykup 1%
Moje pytanie brzmi czy wykupując go za ten 1 % na siebie czyli na osobę nie na firmę i po trzymaniu go 6 miesięcy to czy po tym czasie muszę jeszcze zapłacić jakiś VAT albo podatek dochodowy czy jest tak jak myślę że po pół roku sprzedaję go normalnie przez umowę kupna sprzedaży i nie ma żadnych opłat?
NIP swój i firmy mam ten sam jakby co proszę o pomoc
Moje pytanie brzmi czy wykupując go za ten 1 % na siebie czyli na osobę nie na firmę i po trzymaniu go 6 miesięcy to czy po tym czasie muszę jeszcze zapłacić jakiś VAT albo podatek dochodowy czy jest tak jak myślę że po pół roku sprzedaję go normalnie przez umowę kupna sprzedaży i nie ma żadnych opłat?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Wykup auta za 1% przy jednoosobowej działalności
Wiele osób/firm tak postępuje, więc nie powinno być problemu. Chociaż niektóre US potrafią się przyczepić przy kontroli, ale w sądzie przegrywają.szymon347 pisze:Witam mam pytanie za 2 miesiące kończy mi się leasing samochodu osobowego marki VW up (jednoosobowa działalność gospodarcza)
Przeczytaj to: https://www.fmleasing.pl/porady/jak-kor ... t-leasingu
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)