Kupno auto po lesingu z miękkim dowodem
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Kupno auto po lesingu z miękkim dowodem
Witam mam zamiar kupic auto po lesanigu wlasciciel twierdzi ze jest splacone i jest juz przerejstrowane na niego ale ma jeszcze miekki dowod rejstracyjny i chce juz sprzedac czy mam sie czego obawiac? jakie dokumenty powinienem od niego uzyskac ? Sprzedajacy jest z tej samej miejscowosci co ja i kupil auto w salonie u nas .Prosze o podpowiedz
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Kupno auto po lesingu z miękkim dowodem
Nie ma problemu. Miękki dowód wydaje się przejściowo, bo stały jest drukowany przez Wytwórnię Papierów Wartościowych, dlatego nie da się go odebrać od razu po rejestracji, ale nie ogranicza to możliwości sprzedaży/kupna samochodu.
Więcej info o kupnie i rejestracji samochodów wykupionych z leasingu znajdziesz tu: https://www.fmleasing.pl/porady/dokumen ... z-leasingu
Pytaj śmiało jeżeli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje.
Więcej info o kupnie i rejestracji samochodów wykupionych z leasingu znajdziesz tu: https://www.fmleasing.pl/porady/dokumen ... z-leasingu
Pytaj śmiało jeżeli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje.
Dzieki wielkie za odp. Bardziej chodzilo mi o legalnosc czyli wiarygodnosc o spalacony leasingu i ze nie na pojezdzie juz zastawu bo majac miekki dowod nie do konca moge wiezyc sprzedajacemu ze auto zostalo splacone
- Jarosław Król
- Administracja
W leasingu jest tak, że gdyby go nie spłacił, to nie mógłby w ogóle wykupić samochodu i nie dostałby dokumentów do przerejestrowania go na siebie.
Dzieki juz teraz wszystko jest jasne .Pozdrawiam Dariusz