Co się bardziej opłaca: leasing powyżej 150tys. czy poniżej?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Co się bardziej opłaca: leasing powyżej 150tys. czy poniżej?
Dzień dobry,
Szukam podpowiedzi w sprawie leasingu operacyjnego, chodzi o rozliczenie kosztów w podatku dochodowym, żeby nie stracić.
Jestem nievatowcem.
Jest to samochód osobowy
I wpłata: 76000,00zł / leasing na 35rat.
Moje pytanie brzmi - co bardziej będzie mi się opłacać : leasing na 150tys., czy na 170tys.?
Będę wdzięczna za odpowiedź na pytanie, bądź odnośniki do artykułów, którymi mogłabym się posiłkować.
Dziękuję,
BK"B"
Szukam podpowiedzi w sprawie leasingu operacyjnego, chodzi o rozliczenie kosztów w podatku dochodowym, żeby nie stracić.
Jestem nievatowcem.
Jest to samochód osobowy
Moje pytanie brzmi - co bardziej będzie mi się opłacać : leasing na 150tys., czy na 170tys.?
Będę wdzięczna za odpowiedź na pytanie, bądź odnośniki do artykułów, którymi mogłabym się posiłkować.
Dziękuję,
BK"B"
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Co się bardziej opłaca: leasing powyżej 150tys. czy poniżej?
Od 2019 roku im droższy samochód tym proporcjonalnie mniej wydatków można wrzucić w koszty uzyskania przychodu ze względu na limit 150 tys. zł.BKB pisze:Dzień dobry,
Jestem nievatowcem.
Jest to samochód osobowy
Dziękuję,
BK"B"
Opisane jest to tu: https://www.fmleasing.pl/aktualnosci/wr ... zszych-aut