Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Np. takiej jak niedawne odcięcie od finansowania francuskich banków przez Chińczyków.
Na szczęście wtedy nie zadziałał efekt domina.
ale dalej agencje ratingowe tną ratingi banków europejskich. To wszystko trochę tak przybiera negatywnie. ygh
Dobrze, że w Polsce wybory chociaż nie skończyły się rewolucją (zaznaczam, że nie jestem wielbicielem obecnej władzy).
Tomek_P pisze:Widzieliście jak WIBOR 3M strzelił w górę kilka dni temu?
Rzeczywiście. Ale inne zachowują się miarę spokojnie.
A co do wyników branży, to ja się wstrzymam z komentarzem do oficjalnych, bo one potrafią się różnić czasem nawet o kilka punktów procentowych od tych "wstępno-przeciekowych".
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
No i mamy już WIBOR 3M po 4,89% (!!!), a WIBOR 1M po 4,69%.
I to wszystko przy oczekiwaniu, że Rada Polityki Pieniężnej niedługo zacznie znowu obniżać stopy...
Więc nie da się tego tłumaczyć inaczej niż ograniczaniem chęci/możliwości finansowania przez banki. Oczywiście winna temu jest sytuacja w Europie i wizja, że niedługo uderzy to wszystko w polską gospodarkę...
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
A co do wyników branży, to ja się wstrzymam z komentarzem do oficjalnych, bo one potrafią się różnić czasem nawet o kilka punktów procentowych od tych "wstępno-przeciekowych".
No i są oficjalne.
Nie jest tak źle, ale dobrze też nie jest.