mogę też podrzucić skrypt AutoIT z komentarzami co moze ułatwic sprawe bo nie bedzie musial za bardzo kombinowac tak jak w przypadku piszac od podstaw.
e-mail mam

Dziś Ci to wyśle
Spoko - nie musi być od razu dziś.Dziś Ci to wyśle
Zgadza się obecnie w kalkulatorze Marża to Suma opłat - wartość przedmiotupesky pisze:Wrócę do wątku,który przewijał się wcześnie ale został pominięty, a mianowicie do marży.
W obecnym kalkulatorze marża to jest koszt całkowity - (minus) wartość środka trwałego.
Powinno być oprocentowanie roczne - (minus) przyjęty WIBOR do kalkulacji. To wtedy będzie prawdziwa marża, ale musi być dodatkowe pole, które umożliwia wprowadzenie WIBOR przyjęte do kalkulacji oferty leasingu.
Mam e-mail od Ciebie na forumleasing. Dzięki.Michael sprawdz poczte gmail , bo poczta forumleasing wywala blad
Dokładnie, poza tym może być WIBOR 1M, 3M i inne.Tylko zdaje się ze nie zawsze jest w oparciu o Wibor
No właśnie - tym bardziej, że są firmy leasingowe (nieliczne, ale są), które w ofercie nie podają wskaźnika WIBOR, itp.Tylko co się stanie jeśli ktoś nie będzie wiedział o co chodzi i nie wpisze? Kalkulator będzie liczył bez tego?
Tak będzie chyba najlepiej.Mogę zrobić tak, że jak ktoś nie wpisze tego WIBORu to po prostu kalkulator oleje liczenie Marża Leasingodawcy i pole będzie puste lub z komunikatem a resztę oczywiście policzy
Ja chyba też przyłączam się do opinii, że lepiej zostawić samo netto.Robić pozycje brutto czy tylko netto ?
No właśnie na gmail nie doszło, tylko na pocztę forumową.Michael a na gmail nie doszlo?