Marże każdy handlowiec ustala samemu zgodnie z wytycznymi jakie dostaje "z góry".

To, że marże Leasingodawca ustala sobie wg. własnych ustaleń to oczywiste. Tylko mi chodzi czy ustalona marża przed podpisanie umowy obowiązuje bez zmian przez caly okres umowy?Lui pisze:Wibor jest niezależny od marży.
Marże każdy handlowiec ustala samemu zgodnie z wytycznymi jakie dostaje "z góry".
Zgadza sie, poniewaz ledno znalazł się wzór na równe raty leasingowe i oprocentowanie do niego.pesky pisze:Jeszcze jedno
Tym kalkulatorem nie obliczymy oprocentowania przy ratach degresywnych albo sezonowych.
To podałeś dwie wersje, degresywność dla miesięcy oraz dla latLui pisze:Rafael22, Ale jak zamierzasz to zrobić w kalku?
Ja już napisałem wcześniej, że są bardzo różne warianty degresywności.
Przykładowo może być tak, że każda rata jest inna (mniejsza od poprzedniej), a może być tak, że w pierwszym roku są wszystkie równie, a potem w kolejnym roku niższe niż w pierwszym roku, ale nadal równe przez cały rok i w kolejnym znowu niższe.
Poza tym leasing z ratami degresywnymi to jest tak duża rzadkość, że nie wiem czy jest sens się na to napinać w kalkulatorze.