Socket Resources - czy to bezpieczna inwestycja?

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Robert_Witt

Re: Socket Resources - czy to bezpieczna inwestycja?

Post autor: Robert_Witt »

O Amber Gold, to już jest głośno od ponad tygodnia i mówi się, że sprawa już się wyjaśniła wczoraj, a ludzie odzyskują kase. Niemniej ciężko stwierdzić ile z wypowiedzi na forach to naganiacze z AG, a ile realni istniejący byli-poszkodowani.

Co do Socket Resources, w moje ręce już kilka tygodni temu wpadły artykuły z kilku różnych gazet, które przedstawił mi klient. Standardowo przedstawiciel zachwalał ich oferte. Nie zamieszczałem tu tego, bo właściwie sprawa umarła sama już wcześniej, a i tak nic nowego tam nie było (zainteresowanych odsyłam tu: http://www.perfect-trade.pl/pl/articles/38_media_o_nas)
Tak samo, dosyć gęsto od ich reklam w necie. Natrafiłem nawet na jedną, na jakimś niszowym portalu dla modelarzy, co zupełnie mnie zdziwiło, gdy wyskoczyła zakrywając oferte żywopłotów i jesiennego listowia ;)
Nie spodziewałbym się że dziennikarze odkryją cokolwiek, czego nam się nie udało. Podejrzewam nawet że jako materiał źródłowy zostanie wykorzystane część tego co zostało ujete w naszych spekulacjach.
Niemniej, wszelkie nowe informacje, jeśli takowe wypłyną, chętnie poczytam. Jaka to gazeta tym razem? Puls Biznesu?

Byłoby to dość dziwne ze względu na: http://www.pb.pl/2596588,41740,zyskaj-z-perfect-trade

Niemniej rzeczywiście na ich stronie jest info: W Pulsie Biznesu z dnia 2012-07-20: Złote góry Socket Resources.
http://archiwum.pb.pl/2639753,7298,zlot ... -resources

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Co do Socket Resources, w moje ręce już kilka tygodni temu wpadły artykuły z kilku różnych gazet, które przedstawił mi klient. Standardowo przedstawiciel zachwalał ich oferte. Nie zamieszczałem tu tego, bo właściwie sprawa umarła sama już wcześniej, a i tak nic nowego tam nie było (zainteresowanych odsyłam tu: http://www.perfect-trade.pl/pl/articles/38_media_o_nas)
To są artykuły sponsorowane - czyli mówiąc wprost reklamy, które każda firma może sobie wykupić i opublikować w nich co jej się podoba.
Nie należy ich mylić z publikacjami przygotowanymi przez redakcję danej gazety i zawsze są oznaczone w jakiś sposób, że to tekst sponsorowany. Choć nie ma co ukrywać, że wielu czytelników zapewne tego nie odróżnia i traktuje jako wiarygodne źródło informacji.

Chwalenie się takimi "publikacjami" na stronie Socket Resources w kontekście "media o nas", jest kolejnym przejawem manipulacji tej firmy.
To tak jakbym ja sobie teraz wykupił artykuł sponsorowany, wrzucił tam wywiad sam ze sobą, a potem się chwalił, że napisała o mnie gazeta X czy Y. :)
Niemniej, wszelkie nowe informacje, jeśli takowe wypłyną, chętnie poczytam. Jaka to gazeta tym razem? Puls Biznesu?

Byłoby to dość dziwne ze względu na: http://www.pb.pl/2596588,41740,zyskaj-z-perfect-trade
Jak wyżej... Socket Resources wykupiło sobie jakiś czas temu taką formę reklamy w PB i tyle...

Niemniej rzeczywiście na ich stronie jest info: W Pulsie Biznesu z dnia 2012-07-20: Złote góry Socket Resources.
http://archiwum.pb.pl/2639753,7298,zlot ... -resources
Tak - artykuł jest w dzisiejszym PB, nawet jest to temat wiodący z pierwszej strony.

Faktycznie jakiś szczególnie nowych informacji w nim nie ma, ale jest potwierdzenie, że pan Grandke z Car Wash Investment to zięć wspólnika Socket Resources oraz mąż Anny Jachowicz, która jest właścicielem innej spółki współpracującej z Socket Resources, która jest zresztą właścicielem domeny internetowej Perfect Trade.
Po szczegóły odsyłam do gazety.

Ogólnie brak jest jakiś konkretów, które wskazują jednoznacznie, że to jest przekręt. Jest raczej tylko upewnienie się w tym, że za spółką stoją ludzie o zerowej wiarygodności, których reputacja nie wskazuje raczej na to, że mają dar do pomnażania pieniędzy, tylko wręcz przeciwnie. ;)

Aha - na korzyść SR może przemawiać fakt, że prokuratura dwa tygodnie temu odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie działalności SR, po zawiadomieniu KNF.

Mnie to akurat nie dziwi, bo prokuratura jest od ścigania przestępstw kiedy one już nastąpią, a nie zapobieganiu im. :)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

A ja tradycyjnie zwrócę uwagę na sposób odpowiedzi ze strony SR.

Mieli okazję wypowiedzieć się do artykułu i zrobili to w taki sam sposób jak do tej pory, a więc poprzez nic niewarty bełkot, którego jedynym celem jest upudrowanie żenady.

Robert_Witt

Choć normalnie trzymam się z daleka, to dziś chciałem zakupić Puls Biznesu, żeby się naocznie przekonać co i jak, lecz w kiosku tylko sto wariacji gazety "mój bachor", "ja nastolatka", plus wyborcza.
Jeśli ktoś miałby treść do wglądu, to prosze o link lub jakiś skan.

Swoją drogą, patrząc na strone pana Mioduszewskiego, który zachwalał tak swego czasu oferte SR, dziś nie można już znaleźć po niej śladu. Dziwne conajmniej :)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Robert_Witt, Pozwolisz, że wezmę od admina Twój e-mail i wieczorem prześlę Ci skan.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Robert_Witt

Michael, w porządku, widze że w profilu mam, któryś z maili prywatnych, więc nie ma problemu. Było by to bardzo miłe z Twojej strony. Dziękuje.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Było by to bardzo miłe z Twojej strony. Dziękuje.
Nie ma sprawy. :)

Skoro nie masz jak kupić, to chyba nikomu się krzywda nie stanie z powodu tego piractwa. :D
W każdym razie puszczone przed chwilą via admin - mam nadzieję, że dotarło.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gringo

Post autor: Gringo »

Michael pisze:
Było by to bardzo miłe z Twojej strony. Dziękuje.
Nie ma sprawy. :)

Skoro nie masz jak kupić, to chyba nikomu się krzywda nie stanie z powodu tego piractwa. :D
W każdym razie puszczone przed chwilą via admin - mam nadzieję, że dotarło.

Pozdrawiam
16 lipca zanagażowałem 30.000 wiec jestem żywo zainteresowany wiarygodnością firmy :?: . Każda informacja jest warta przeanalizowania. Czy mógłym także prosić Michael o skan artykułu. O ile to możliwe :-). Dziękuję.
Gringo

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

16 lipca zanagażowałem 30.000
Gringo, Zainwestowałeś 16 lipca, a 14 lipca zaresjestrowałeś się na forum czyli jeszcze przed inwestycją szukałeś informacji o SR?

Można zapytać co mimo wszystko skłoniło Cię do inwestycj :? i?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

ODPOWIEDZ