Lui - to co napisałeś dobrze chyba będzie bardzo wyraźnie podkreślić!Lui pisze:To teraz w temacie (m.in.) Perfect Trade by Socket Resources - zdecydowane słowa (nareszcie) prezesa KNF:
Szef Komisji Nadzoru Finansowego Andrzej Jakubiak oświadczył, że dziś coraz wyraźniej widać, iż Amber Gold była typową piramidą finansową. "Tak jak pozostałych 15, które znajdują się na liście ostrzeżeń KNF" - podkreślił.
Media zamęczają już sprawą Amber Gold, ale miejmy nadzieję, że wielu Polaków trochę się wyedukuje w temacie "dużych, bezpiecznych i gwarantowanych zysków".
Co do samego AG, to im więcej informacji wychodzi na światło dzienne tym zaczynam coraz bardziej wątpić w teorie o zgarnięciu i wyprowadzeniu milionów przez państwo Plichtów...
Sądzę, że państwo Plichta po prostu całą tą kasę już dawno wydali i niewiele im zostało.
Same koszty działalności firmy musiały być przecież olbrzymie - utrzymanie tych wszystkich oddziałów, placówek, ludzi, samochodów, budżet reklamowy. Do tego widzę szeroki gest w temacie darowizn i wreszcie linie lotnicze OLT, które zjadły Amberowi miliony...
Potwierdzeniem na to mogą być informacje o kłopotach z płatnościami za ZUS już od kilku miesięcy, zatorami płatniczymi, blokowaniem kart paliwowych czy komórek, itd.
W desperacji wreszcie ktoś próbuje sprzedaż 2,5 kg złota - czyli tyle co nic - na konto teściowej...
Wygląda to trochę tak, że państwo Plichta zachłysnęli się tymi milionami i błyskawicznie je rozwalili na lewo i prawo i tyle z tego zostało.
Mam wrażenie, że przekręt wcale nie był aż tak na chłodno przygotowany jak mi się jakiś czas temu wydawało.
No chyba, że teraz ma to właśnie tak wyglądać... ale nie jestem zwolennikiem spiskowych teorii.