Leasing namiotowej hali magazynowej

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
ivan

Leasing namiotowej hali magazynowej

Post autor: ivan »

Witam,

Rozważam zakup hali namiotowej o konstrukcji aluminiowej, ściany z blachy + dach z plandeki (jeśli ma to jakies znaczenie). Wartość takiej hali to 150 000 pln netto. Wiem, iż jest możliwość leasingowania takiego przedmiotu, gdyż dostalem ofertę od przedstawiciela BRE Leasing, który współpracuje z producentem rzeczonej hali. Chcialbym jednak porownać oferty z innymi leasingodawcami. Jak traktowany jest taki przedmiot leasingu (nie jest to stricte nieruchomość)? Czy jest to "standardowy" przedmiot leasingu, czy tylko wybrane firmy zaoferują mi leasing na taki przedmiot?

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Re: Leasing namiotowej hali magazynowej

Post autor: Lui »

ivan pisze:Czy jest to "standardowy" przedmiot leasingu, czy tylko wybrane firmy zaoferują mi leasing na taki przedmiot?
Raczej tylko wybrane firmy to sfinansują, ale jak sam napisałeś nie powinno być problemu o ile Twoja firm ma wystarczającą zdolność i wiarygodność.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki za odpowiedź. Póki co, nawiązałem kontakt z trzema producentami takich hal i wszyscy współpracują z BRE, także oni na pewno finansują takie rzeczy :)

Awatar użytkownika
marzys

Post autor: marzys »

EFL również finansuje takie hale

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

marzys pisze:EFL również finansuje takie hale
Tak jak już był napisane - jest więcej takich firm.
Nie każda sfinansuje taki przedmiot, ale co najmniej kilka bez problemu.

Oczywiście wszystko zależy od kondycji firmy, która chciałaby uzyskać taki leasing.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

ODPOWIEDZ