Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
wczoraj rozmawiałam z panem z Masterlease na temat finansowania auta osobowego z opcją FSL - Full Service. Oczywiście wiadomo, że w osobówkach ni można odliczać Vatu zawartego w paliwie. Zapytałem zatem, czy mogę im dawać co tydzień auto do przeglądu serwisowego, podczas którego sprawdzą mi grubość lakieru itp. oraz zatankują do pełna a potem wystawią FV nie za paliwo, ale za cotygodniowy przegląd. Dzięki temu będę miał oprócz raty leasingowej również FV za serwis (z ukrytym paliwem) - pan nie potrafił mi odpowiedzieć, choć teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie takie rozwiązanie zastosować.