po tak znacznej obniżce to już łaski nie robią , po moim drugim piśmie teżn3lly pisze:Po złożeniu drugiego wniosku o obniżkę rat w związku ze spadkiem WIBOR, Getin Leasing w końcu przychylił się do mojej prośby. Widać warto próbować do skutku
Raty leasingu powinny już wyraźnie spaść w porównaniu do lipcowego "szczytu"
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Raty leasingu powinny już wyraźnie spaść w porównaniu do lipcowego "szczytu"
Re: Raty leasingu powinny już wyraźnie spaść w porównaniu do lipcowego "szczytu"
Dostałem fakturę już po przeszacowaniu przez Getin i jestem trochę zaskoczony, rata spadła tylko o 11 zł netto; WIBOR3M przy podpisaniu umowy był na poziomie 2,7010% , 1.04.2015 (wartość wzięta do przeszacowania) wynosił 1,65%.
Czy obniżka faktycznie powinna być tak symboliczna, czy może Getin się pomylił ?
Czy obniżka faktycznie powinna być tak symboliczna, czy może Getin się pomylił ?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Jaka była wartość przedmiotu, jaka rata, jaki okres leasingu i ile było wpłaty własnej? I jaki wykup?n3lly pisze:Dostałem fakturę już po przeszacowaniu przez Getin i jestem trochę zaskoczony, rata spadła tylko o 11 zł netto; WIBOR3M przy podpisaniu umowy był na poziomie 2,7010% , 1.04.2015 (wartość wzięta do przeszacowania) wynosił 1,65%.
Jak napiszesz, to przeliczę o ile przeszacowali.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
wartosc 52k brutto
wpłata 5200 zl
rata 1105,01 netto
36 m-cy
wykup 422 netto
W umowie jest również zapis że jest finansowana przez EBI i oprocentowanie jest obniżone o 0,25%
wpłata 5200 zl
rata 1105,01 netto
36 m-cy
wykup 422 netto
W umowie jest również zapis że jest finansowana przez EBI i oprocentowanie jest obniżone o 0,25%
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Wobec tego 17 zł netto to jest maksimum o ile mogłaby zmaleć rata, ale każdy leasingodawca ma swoje indywidualne wzory, stąd może wynikać różnica.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Ok, dzięki. Myślałem że po takim spadku obniżka będzie bardziej spektakularna