najlepsza oferta leasingowa
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- Jarosław Król
- Administracja
Re: najlepsza oferta leasingowa
Nie ma czegoś takiego jak najlepsza oferta leasingowa, bo wszystko zależy od tego:michoł pisze:jaka jest obecnie najlepsza oferta leasingowa?
- co ma być przedmiotem leasingu (samochód osobowy, ciężarowy, maszyna, nietypowy)
- jaki jest wiek przedmiotu leasingu (nowy, używany)
- jaka jest jego wartość
- kto jest dostawcą
- czy jest faktura 23% VAT (jeżeli używany)
- czy leasingobiorcą ma być firma z dobrą zdolnością kredytową, długo działająca
- czy leasingobiorcą ma być nowa firma, albo krótko działająca
- czy procedura ma być uproszczona, czy standardowa
- jak wysoka ma być wpłata
- jaki okres leasingu
- jak wysoki/niski wykup
- czy raty równe, czy degresywne
- czy leasing w złotych czy walutowy
- i tak długo można by jeszcze wymieniać
Poza tym co jest najlepszą ofertą? Dla każdego co innego jest istotne:
- taka, która ma najniższy koszt
- taka która ma usługi dodane (np.: wliczony serwis, ubezpieczenia)
- niskie opłaty dodatkowe
- dobre warunki umowy
- tanie ubezpieczenia
- najkorzystniejsze obliczanie dyskonta
- i wiele innych
Do tego dochodzą tak subiektywne sprawy, jak dobry kontakt z handlowcem, łatwość załatwiania spraw, itd.
Dla każdego najlepsza oferta to będzie zupełnie inna wypadkowa powyższych (i jeszcze innych, których nie wymieniłem) oczekiwań i możliwości.
- Jarosław Król
- Administracja
Re: najlepsza oferta leasingowa
Tak jak się obawiałem, temat ten został założony, żeby po jakimś czasie wrzucić tu link spamowy. Wobec tego zamykam (spam został usunięty).
Po dobre oferty leasingu odsyłam tu: Wyszukiwarka
Po dobre oferty leasingu odsyłam tu: Wyszukiwarka