leasing samochodu działalność 9 lat
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
leasing samochodu działalność 9 lat
Witam, chciałbym zakupić pojazd w leasing
Mazda cx5 2016 r nowy za wartość 103 tyś brutto.
Starałem się o leasing w BGŻ bo tam mam kred hipot na warunkach 10 % wpłaty i 20 % wykupu. Tylko takie założenie mnie interesuje.
Odmówiono mi leasingu tłumacząc niskimi dochodami (fakt nie pokazuję w pit wszystkiego i staram się je zaniżać ale zawsze rok zamykam na plus)
Chciano większego wkładu początkowego i mniejszego wykupu.
Brak wpisów w bik.
Bywa że czasem zawieszam działalność jak mam robotę w Norwegii i np. po miesiącu ją odwieszam. Aktualnie oczywiście odwieszona. Jeśli ma to jakieś znaczenie oczywiście.
Firmę prowadzę od 2007 rok
Czy ktoś mógłby pomóc podpowiedzieć
mój email: lizner7@wp.pl
Mazda cx5 2016 r nowy za wartość 103 tyś brutto.
Starałem się o leasing w BGŻ bo tam mam kred hipot na warunkach 10 % wpłaty i 20 % wykupu. Tylko takie założenie mnie interesuje.
Odmówiono mi leasingu tłumacząc niskimi dochodami (fakt nie pokazuję w pit wszystkiego i staram się je zaniżać ale zawsze rok zamykam na plus)
Chciano większego wkładu początkowego i mniejszego wykupu.
Brak wpisów w bik.
Bywa że czasem zawieszam działalność jak mam robotę w Norwegii i np. po miesiącu ją odwieszam. Aktualnie oczywiście odwieszona. Jeśli ma to jakieś znaczenie oczywiście.
Firmę prowadzę od 2007 rok
Czy ktoś mógłby pomóc podpowiedzieć
mój email: lizner7@wp.pl
- Jarosław Król
- Administracja
Re: leasing samochodu działalność 9 lat
Taki samochód finansuje się bez problemu w procedurze uproszczonej, bez żadnych PITów.
Proponuję zwrócić się do innych leasingodawców o ofertę - jeżeli BIK i KRD czyste, to nie będzie najmniejszego problemu z uzyskaniem finansowania.
Proponuję zwrócić się do innych leasingodawców o ofertę - jeżeli BIK i KRD czyste, to nie będzie najmniejszego problemu z uzyskaniem finansowania.
no to jestem w szoku bo ja dokumentów zanosiłem teczkę.
zarówno za rok 2015 i 14
amortyz
kpir
pit
ewid śr trw

Może jakiś więcej wskazówek co i gdzie się udać ?
zarówno za rok 2015 i 14
amortyz
kpir
pit
ewid śr trw

Może jakiś więcej wskazówek co i gdzie się udać ?
- Jarosław Król
- Administracja
Myślę, że to powinno wystarczyć, żeby dostać kilka dobrych ofert, od dobrych leasingodawców, w procedurze uproszczonej:
https://www.fmleasing.pl/wyszukiwarka-leasingu
https://www.fmleasing.pl/wyszukiwarka-leasingu
Dzięku Jerry za podpowiedz. Już wypełniłem i wysłałem.
Ale nie jestem optymistą bo w bgz też tak miało być wszystko szybko a jak co do czego to teczka dokumentów analiza i pytanie czy mogę wpłacić 20 % a wykupu mieć 10 %.
A dla mnie podstawą to wpłata 10 i wykup 20 % - po prostu tak mi odpowiada i daje ratę możliwą dla mnie do spłaty.
zobaczymy , rozesłałem i poczekam na jakieś odpowiedzi.
może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to z chęcią.
pzdr
Ale nie jestem optymistą bo w bgz też tak miało być wszystko szybko a jak co do czego to teczka dokumentów analiza i pytanie czy mogę wpłacić 20 % a wykupu mieć 10 %.
A dla mnie podstawą to wpłata 10 i wykup 20 % - po prostu tak mi odpowiada i daje ratę możliwą dla mnie do spłaty.
zobaczymy , rozesłałem i poczekam na jakieś odpowiedzi.
może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to z chęcią.
pzdr
No i nie jest wcale kolorowo.
Jedynie totalnie słabe oferty leasingu i to bez wykupu 20 %
Część firm żąda ode mnie 30 % na wejściu.
Najrozsądniejszą ofertą jest leasing z bgż na 109 % przy wpłacie 20% i wykupie 10 %. Ale mowy nie ma o wpłacie 10 i wykupie 20%
Inne firmy w tym wielu pośredników leasingowych chce dać na 115-116 %
Wygląda na to że nie dostanę nigdzie wpłaty 10 i wykupu 20 %
A miało być tak fajnie...
Jedynie totalnie słabe oferty leasingu i to bez wykupu 20 %
Część firm żąda ode mnie 30 % na wejściu.
Najrozsądniejszą ofertą jest leasing z bgż na 109 % przy wpłacie 20% i wykupie 10 %. Ale mowy nie ma o wpłacie 10 i wykupie 20%
Inne firmy w tym wielu pośredników leasingowych chce dać na 115-116 %
Wygląda na to że nie dostanę nigdzie wpłaty 10 i wykupu 20 %
A miało być tak fajnie...
- Jarosław Król
- Administracja

Bardzo dziwne - nie bardzo wiem dlaczego ktoś miałby wymagać 30% wpłaty przy nowym samochodzie - nie wnikam.
Jeżeli chodzi o koszt całkowity to proponuję porównywać dla tych samych warunków. Bo jeżeli oferta z wpłatą 20% i wykupem 10% daje 109% kosztu całkowitego, to przy dokładnie takim samym rzeczywistym oprocentowaniu rocznym (powiedzmy, że to takie RRSO) oferta z wpłatą 10% i wykupem 20% da już koszt całkowity 111%.
No to kolejno powody wg leasingodawców. Z racji że działalność była w kwietniu zawieszona oni traktują mnie jako nowy podmiot. Każdy od razu chce dokumentów za 2015 i 2014 - czyli żadna procedura uproszczona. Odpowiedz z banku BGŻ - no oni wszystko rozumieją ale chcą mieć pewność że raty będą się spłacać a moje pity roczne z zyskiem na poziomie ponad 30 tyś. I takie właśnie tam.
- Jarosław Król
- Administracja
Nie no sorry, w pierwszym poście było info, że "czasem zawieszasz działalność", a nie że dopiero kilka dni temu ją odwiesiłeś. 
Teraz już rozumiem dlaczego są takie problemy.
Większość leasingodawców w ogóle nawet nie będzie w stanie przedstawić swojej oferty, bo nie spełniasz podstawowego wymogu jakim jest minimalny okres prowadzenia działalności. Według procedur zawieszenie "zeruje" datę rozpoczęcia działalności.
Stąd pewnie chcą od Ciebie dodatkowe dokumenty, żeby mimo wszystko jakoś "obejść" ryzyko i zrealizować umowę.

Teraz już rozumiem dlaczego są takie problemy.
Większość leasingodawców w ogóle nawet nie będzie w stanie przedstawić swojej oferty, bo nie spełniasz podstawowego wymogu jakim jest minimalny okres prowadzenia działalności. Według procedur zawieszenie "zeruje" datę rozpoczęcia działalności.
Stąd pewnie chcą od Ciebie dodatkowe dokumenty, żeby mimo wszystko jakoś "obejść" ryzyko i zrealizować umowę.