leasing samochodu działalność 9 lat

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Re: leasing samochodu działalność 9 lat

Post autor: Jarosław Król »

THEBUS pisze:Z ciekawości: 20% WR po jakim okresie?
60 miesięcy

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
THEBUS

Post autor: THEBUS »

Jeśli jest to struktura proponowana przez BGZ OW20, okres 60, WR10 (płatna na koniec) i suma 109% dla de facto startupa (bo tak go każdy potraktuje, może poza BGZ, jeśli jest tam obsługiwany) - to moim zdaniem brać szybciuto. To jest WIBOR+ok.2.3%.
Nikt raczej nie zaproponuje startupowi niższej ceny, zwłaszcza jeśli trzeba jeszcze np. dojeżdżać do Ostrowca.
Uzyskać możesz decyzję przy OW15 i WR15, ale nie na tej cenie.

Awatar użytkownika
llukasz2

Post autor: llukasz2 »

Jeszcze jedną ofertę ciekawą przedstawili mi w pko bp, gdzie od początku prowadzę konto firmowe.
Oprocentowanie praktycznie tak samo ale chcą 20 % wkładu o 20 % wykupu.
Ostatecznie zdecydowałem że zrobię wpłaty 30 % i może wykupu 10 % ( albo i wcale wykupu nie będzie)
Te kwoty wkładu spokojnie dają mi wysokość raty którą mogę bez wysiłku spłacać co miesiąc.
Pozdrawiam i dziękuję za rady

ODPOWIEDZ