Leasing auta i rozwiązanie spółki
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing auta i rozwiązanie spółki
Witam, mam dość spory problem bo z końcem tego roku rozwiązuje się nasza spółka cywilna a rok temu wzięliśmy auto z salonu w leasing, tzn.
wynajem długoterminowy getin fleet. Moglibyście doradzić co w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem oddać to auto cesją innemu przedsiębiorcy ale niestety nie było chętnych. Z kolei oddając auto do Getinu będę musiał chyba sporo im zapłacić? Nie chcą mi zrobić symulacji jakby to wyglądało, tłumacząc się tym, że nie znają stanu technicznego samochodu. Natomiast zrobili symulację wcześniejszego wykupu pojazdu to wyszło, że musiałbym zapłacić taką cenę jak za nowy w salonie, chociaż płaciłem cały rok raty i pierwsza rata to była 10% wartości pojazdu. Proszę , jeśli ktoś ma jakiś pomysł lub sugestie niech pisze śmiało. Pozdrawiam i z góry dzięki.
wynajem długoterminowy getin fleet. Moglibyście doradzić co w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem oddać to auto cesją innemu przedsiębiorcy ale niestety nie było chętnych. Z kolei oddając auto do Getinu będę musiał chyba sporo im zapłacić? Nie chcą mi zrobić symulacji jakby to wyglądało, tłumacząc się tym, że nie znają stanu technicznego samochodu. Natomiast zrobili symulację wcześniejszego wykupu pojazdu to wyszło, że musiałbym zapłacić taką cenę jak za nowy w salonie, chociaż płaciłem cały rok raty i pierwsza rata to była 10% wartości pojazdu. Proszę , jeśli ktoś ma jakiś pomysł lub sugestie niech pisze śmiało. Pozdrawiam i z góry dzięki.
Re: Leasing auta i rozwiązanie spółki
A ktoś z dotychczasowych wspólników będzie kontynuował działalność samodzielnie?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Tak, jeden wspólnik będzie prowadził działalność jednoosobową ale on nie chce samochodu, bo to auto było dla mnie.
Jeżeli macie dobre układy to może on kontynuować leasing, podnajmując Tobie. Wtedy spłacasz samochód dalej w ratach i nie musisz wywalić na raz góry forsy.
Inna opcja jest taka, żebyś Ty przejął leasing cesją i kontynuował jako osoba prywatna, ale Getin Fleet chyba nie daje takiej możliwości.
Inna opcja jest taka, żebyś Ty przejął leasing cesją i kontynuował jako osoba prywatna, ale Getin Fleet chyba nie daje takiej możliwości.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
- leasingobiorcaPL
witam ponownie po ponad miesiącu, sytuacja zmieniła się nieco, nadal bujam się z tym samochodem, ale na plus jest to, że gdy przeniosłem ogłoszenie o cesji leasingu z gratka.pl na allegro.pl to rozdzwoniły się telefony i na dzień dzisiejszy mam 7 firm zainteresowanych przejęciem.
Natomiast pojawił się problem w postaci tego, że Getin fleet odrzuca każdego kto chce dostąpić zaszczytu wzięcia auta. Już tracę nadzieję, że któryś z zainteresowanych przedsiębiorców będzie godny i otrzyma zgodę na przejęcie leasingu. A co wy o tym myślicie? czy to normalne czy getin fleet postanowił może mnie udupić? Pozdrawiam
Natomiast pojawił się problem w postaci tego, że Getin fleet odrzuca każdego kto chce dostąpić zaszczytu wzięcia auta. Już tracę nadzieję, że któryś z zainteresowanych przedsiębiorców będzie godny i otrzyma zgodę na przejęcie leasingu. A co wy o tym myślicie? czy to normalne czy getin fleet postanowił może mnie udupić? Pozdrawiam
- Jarosław Król
- Administracja
Wątpię, żeby to była chęć "udupienia".leasingobiorcaPL pisze:Natomiast pojawił się problem w postaci tego, że Getin fleet odrzuca każdego kto chce dostąpić zaszczytu wzięcia auta. Już tracę nadzieję, że któryś z zainteresowanych przedsiębiorców będzie godny i otrzyma zgodę na przejęcie leasingu. A co wy o tym myślicie? czy to normalne czy getin fleet postanowił może mnie udupić?
Jeżeli odmówili finansowania, to raczej mieli powód, np.: zły BIK, ewentualnie inne wątpliwości. Porządnym firmom raczej nie odmawia się cesji, nawet w przypadku Getinu.