Wydanie dokumentów do rejestracji przed zapłatą za samochód?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Wydanie dokumentów do rejestracji przed zapłatą za samochód?
Witam
Mam kupca na samochód. Kupiec bierze leasing. Firma leasingowa chce od mnie dokumenty do rejestracji - w tym tablice. Mają mi zapłacić dopiero jak zarejestrują samochód. Czy to normalna procedura? Mam się czegoś obawiać?
Mam kupca na samochód. Kupiec bierze leasing. Firma leasingowa chce od mnie dokumenty do rejestracji - w tym tablice. Mają mi zapłacić dopiero jak zarejestrują samochód. Czy to normalna procedura? Mam się czegoś obawiać?
Re: Wydanie dokumentów do rejestracji przed zapłatą za samochód?
Witaj,
To zupełnie normalne. Leasingodawca chce najpierw zarejestrować pojazd, żeby mieć pewność, że wszystko jest oki i dopiero wtedy płaci dostawcy, czyli Tobie.
W ten sposób unika ryzyka, że trafi na nierzetelnego albo nieuczciwego dostawcę, który np. dostałby kasę i zniknął lub coś w tym stylu….
Jeśli to jakiś normalny, bankowy leasingodawca to nie masz się czego obawiać.
To zupełnie normalne. Leasingodawca chce najpierw zarejestrować pojazd, żeby mieć pewność, że wszystko jest oki i dopiero wtedy płaci dostawcy, czyli Tobie.
W ten sposób unika ryzyka, że trafi na nierzetelnego albo nieuczciwego dostawcę, który np. dostałby kasę i zniknął lub coś w tym stylu….
Jeśli to jakiś normalny, bankowy leasingodawca to nie masz się czego obawiać.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
No i wszystko jasne. Dziękuję bardzo za info.
A przy okazji długo trwają takie formalności?
A przy okazji długo trwają takie formalności?
- Jarosław Król
- Administracja
Jeśli klient już podpisał umowę i wpłacił czynsz inicjany, to jest to kwestia tylko przerejestrowania, a po przerejestrowaniu auto jest ubezpieczane i wychodzi do Ciebie przelew. Technicznie to może być kwestia zaledwie dwóch dni, ale w praktyce zależy od ludzi. No, ale nie jest to coś co się długo ciągnie.jozi_p pisze:A przy okazji długo trwają takie formalności?