zmiana formy opodatkowania, jaki leasing wybrać?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
zmiana formy opodatkowania, jaki leasing wybrać?
Aktualnie jestem na kpir ale od przyszłego roku wracam na ryczałt, jaki leasing wybrać aby w tym roku upchnać jak najwięcej kosztów? Leasing na 55 tys netto.
- Michał Krupiński
- PRO
Re: zmiana formy opodatkowania, jaki leasing wybrać?
Cześć,
Alternatywą jest leasing finansowy, gdzie kosztem jest amortyzacja (i odsetki), więc za wiele do kosztów nie wrzucisz.
Leasing operacyjny z możliwie jak największą wpłatą wstępną (max to 45%) plus ewentualnie raty degresywne, czyli większe w okresie do grudnia 2019 i mniejsze od stycznia 2020 pozwoli Ci upchnąć jak najwięcej kosztów podatkowych do końca tego roku. Pod warunkiem oczywiście, że jesteś sobie w stanie finansowo pozwolić na tak duże wydatki w najbliższych miesiącach.pawel88 pisze:Aktualnie jestem na kpir ale od przyszłego roku wracam na ryczałt, jaki leasing wybrać aby w tym roku upchnać jak najwięcej kosztów? Leasing na 55 tys netto.
Alternatywą jest leasing finansowy, gdzie kosztem jest amortyzacja (i odsetki), więc za wiele do kosztów nie wrzucisz.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
leasing finansowy z jednorazową amortyzacją w ramach de minimis
- Michał Krupiński
- PRO
Zgadza się, pod warunkiem, że nie chodzi o samochód osobowy - ja "defaultowo" założyłem, że chodzi o osobówkę.johny34 pisze:leasing finansowy z jednorazową amortyzacją w ramach de minimis
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."