Pomoc w rezygnacji z leasingu przed podpisaniem umowy
Pomoc w rezygnacji z leasingu przed podpisaniem umowy
Witam,
Chciałbym zrezygnować z leasingu samochodu, ponieważ okazało się, że ma słabą skrzynię biegów. Dodam, że jesteśmy jeszcze przed podpisaniem umowy leasingowej.
Póki co podpisałem tylko skan zamówienia z salonem.
Sprzedawca powiedział mi, że jeszcze przed podpisaniem umowy leasingowej już to auto ubezpieczył i zarejestrował i nie mogę się wycofać, a przypominam, że umowy leasingowej jeszcze nie podpisałem.
Czy mogę się wycofać w miarę bezkosztowo?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Chciałbym zrezygnować z leasingu samochodu, ponieważ okazało się, że ma słabą skrzynię biegów. Dodam, że jesteśmy jeszcze przed podpisaniem umowy leasingowej.
Póki co podpisałem tylko skan zamówienia z salonem.
Sprzedawca powiedział mi, że jeszcze przed podpisaniem umowy leasingowej już to auto ubezpieczył i zarejestrował i nie mogę się wycofać, a przypominam, że umowy leasingowej jeszcze nie podpisałem.
Czy mogę się wycofać w miarę bezkosztowo?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Pomoc w rezygnacji z leasingu przed podpisaniem umowy
Cześć,
Była jakaś umowa zadatku? Wpłacałeś go? Ciężko powiedzieć co i jak, trochę dziwne, że zarejestrowali samochód nie mając podpisanej umowy i wpłaty czynszu inicjalnego. Jeśli nic nie jest podpisane, nic nie wpłacałeś, to ciężko oczekiwać, żebyś był prawnie zmuszony do wykonania tej umowy.
Była jakaś umowa zadatku? Wpłacałeś go? Ciężko powiedzieć co i jak, trochę dziwne, że zarejestrowali samochód nie mając podpisanej umowy i wpłaty czynszu inicjalnego. Jeśli nic nie jest podpisane, nic nie wpłacałeś, to ciężko oczekiwać, żebyś był prawnie zmuszony do wykonania tej umowy.
Cześć, treść umowy bez danych osobowych w załączeniu.Jarosław Król pisze:Cześć,
Miałem 0% wpłaty własnej, więc nic nie płaciłem.
https://ifotos.pl/z/qsawpws
https://ifotos.pl/z/qsawpwa/
Co myślisz o tej umowie?
- Jarosław Król
- Administracja
To jest standardowa umowa zaliczki, więc nie widzę większych problemów, żeby się z tego wycofać. Czy oni na pewno już zarejestrowali ten samochód? Ciężko m to w to uwierzyć jeśli nie podpisywałeś umowy leasingu - może to tylko blef, który ma Cię zmobilizować - ciężko określić...
Dzięki za odpowiedź 
Sprzedawca powiedział, że do wystąpienia o leasing musi wcześniej zarejestrować i ubezpieczyć samochód. Czy to możliwe?
Pozdrawiam,

Sprzedawca powiedział, że do wystąpienia o leasing musi wcześniej zarejestrować i ubezpieczyć samochód. Czy to możliwe?
Pozdrawiam,
- Jarosław Król
- Administracja
Jeśli to leasing fabryczny, to może są jakieś specyficzne rozwiązania, więc nie mam pewności jak jest konkretnie w tym przypadku, ale normalnie to odbywa się tak, że klient musi być zaakceptowany przez leasing, podpisać umowę i zapłacić czynsz inicjalny (w Twoim przypadku rozumiem, że jest zerowy) i ubezpieczenie i dopiero w wtedy auto idzie do zarejestrowania.zahariusz111 pisze:Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam,
Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby było inaczej nawet w przypadku fabrycznego finansowania.
Dzięki za odpowiedź.
To jest auto używane i chodzi o leasing operacyjny.
Orientujesz się może czy nawet jeśli wzięli to ubezpieczenie, to czy mogą z niego zrezygnować?
Pozdrawiam,
Orientujesz się może czy nawet jeśli wzięli to ubezpieczenie, to czy mogą z niego zrezygnować?
Pozdrawiam,
- Jarosław Król
- Administracja
Jeśli to jest auto używane, to tym bardziej nikt tak nie postępuje, że rejestruje auto i je ubezpiecza bez podpisania umowy leasingu. Jak dla mnie to coś tu nie gra.Zahariusz111 pisze:Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam,
ok, dziękuję bardzo za pomoc!