Quad w leasing a ryczałt 5,5%
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Quad w leasing a ryczałt 5,5%
Witam. Zamierzam kupic quada nowego lecz z 2019r. Mialem wziąć kredyt ratalny ale słyszałem o możliwości leasingu na ryczalcie. Posiadam firmę transportowa i rozliczam sie na ryczalcie 5,5 procent. Faktury miesieczne na okolo 7000zl. Cena quada 24 tysięce brutto. Czy leasing bylby dla mnie w jakims stopniu oplacalny? Jesli tak to na jakich zasadach?
Re: Quad w leasing a ryczałt 5,5%
Będąc na ryczałcie nie możesz zaliczać kosztów, więc korzyści podatkowe na gruncie podatku dochodowego są zerowe zarówno w leasingu jak i przy kredycie.
Opłacalność może być tylko na poziomie finansowym. Tzn. jeśli leasing okaże się tańszy niż kredyt, to wtedy warto rozważyć jego wzięcie. Z tym, że tańszy to też pojęcie względne, bo nie wystarczy porównać samej wysokości raty, ale trzeba zwrócić jeszcze uwage na takie koszty jak choćby wysokość ubezpieczenia.
Opłacalność może być tylko na poziomie finansowym. Tzn. jeśli leasing okaże się tańszy niż kredyt, to wtedy warto rozważyć jego wzięcie. Z tym, że tańszy to też pojęcie względne, bo nie wystarczy porównać samej wysokości raty, ale trzeba zwrócić jeszcze uwage na takie koszty jak choćby wysokość ubezpieczenia.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
A co jeski zamkne działalność w czasie leasingu? Albo jak splace leasing to sprzęt staje sie moja własnością jako osoby fizycznej czy musze go przepisac z firmy?
- Jarosław Król
- Administracja
Większość firm leasingowych zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy leasingu, jeśli przedsiębiorca zlikwiduje działalność. Dlatego bezpieczniejszym rozwiązaniem będzie zawieszenie działalności. Choć, żeby mieć pewność, najlepiej się skontaktować ze swoim leasingodawcą i ustalić możliwości.Michalhcu pisze: ↑25 sty 2020, o 18:40 A co jeski zamkne działalność w czasie leasingu? Albo jak splace leasing to sprzęt staje sie moja własnością jako osoby fizycznej czy musze go przepisac z firmy?
Po wykupie przedmiot stanie się składnikiem majątku prywatnego, więc tutaj akurat nie ma problemu.