Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (180 modeli)
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (123 modele)
Na początku sierpnia wrzucałem info, że Mercedes GLK i ML będzie od września.
Jednak poszło im szybciej i już są dostępne.
Tym samym lista została zaktualizowana o te dwa modele.
Jednak poszło im szybciej i już są dostępne.
Tym samym lista została zaktualizowana o te dwa modele.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Michael, Czy mógłby pan jednak potwierdzić jeszcze informację w sprawie Passata i Golfa?
Ja dziś dzwoniłem do kilku salonów Volkswagena i mówią, że ani Passata ani Golfa nie będzie. To znaczy w jednym powiedzieli, że Passat może będzie, ale co do Golfa wszyscy utrzymują, że nie będzie.
Ja dziś dzwoniłem do kilku salonów Volkswagena i mówią, że ani Passata ani Golfa nie będzie. To znaczy w jednym powiedzieli, że Passat może będzie, ale co do Golfa wszyscy utrzymują, że nie będzie.

- Michał Krupiński
- PRO
W takim razie, jeśli jest jak piszecie, to muszę z przykrością stwierdzić, że niektórzy pracownicy salonów Volkswagena są mocno na bakier z wiedzą na ten temat.Arczibald pisze:Michael, Czy mógłby pan jednak potwierdzić jeszcze informację w sprawie Passata i Golfa?
Szkoda tylko, że widać wprowadzają w błąd.
Żeby nie było wątpliwości, to zadzwoniłem jeszcze raz do Kulczyk Tradex! Zaznaczam, że rozmawiałem z osobą, gdzie to właśnie ona zajmuje się załatwianiem homologacji z ramienia importera.
Oczywiście nie poda on dokładnego terminu co do dnia, ale potwierdza, że Passat powinien mieć papiery we wrześniu (najpóźniej na początku października), natomiast Golf, cytuję "późną jesienią".
Jak widać niestety jest poślizg w stosunku do tego jakie były informacje w lipcu o około miesiąc, ale nie zmienia to faktu, że oba modele są homologowane.
Jak ktoś w salonie VW Wam mówi co innego, to powiedzcie mu, żeby zadzwonił sobie do importera, którego reprezentuje.

BTW: Arczibald - nie jestem żaden pan.

Pozdrawiam
PS. Dodam jeszcze, że A6 kombi będzie dostępny dosłownie za kilka dni, a A4 za jakieś 2-3 tygodnie.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Jak widać niestety jest poślizg w stosunku do tego jakie były informacje w lipcu o około miesiąc,
Poślizg jest bo podobno pimot nie wyrabia się z robieniem badań homologacyjnych.
- FmLeasing.pl
- FmLeasing.pl
Oficjalny importer samochodów Mitsubishi w Polsce - firma MMC Car Poland - wprowadza do sprzedaży model Mitsubishi Colt w wersjach 3 i 5d. z czteroosobową homologacją ciężarową. Pozwala to na odliczenie podatku VAT przy zakupie auta.
Teraz w gamie Mitsubishi jest pięć modeli z homologacją ciężarową: Colt, Lancer Sportback, Outlander, Pajero i L200. Ciężarowe Colty mają silnik 1.3 i występują w odmianie z manualną i automatyczną skrzynią biegów.
Produkowany w holenderskiej fabryce NedCar Mitsubishi Colt jest trzecim najpopularniejszym modelem Mitsubishi w Polsce a jego sprzedaż do końca sierpnia br. wyniosła 961 aut, czyli o prawie o 100% więcej niż rok wcześniej. Nowy Colt na polskim rynku pojawił się jesienią ub.roku a wiosną br. zadebiutowała wersja ClearTec wyposażona w pakiet rozwiązań służących obniżeniu spalania i emisji CO2.
Teraz w gamie Mitsubishi jest pięć modeli z homologacją ciężarową: Colt, Lancer Sportback, Outlander, Pajero i L200. Ciężarowe Colty mają silnik 1.3 i występują w odmianie z manualną i automatyczną skrzynią biegów.
Produkowany w holenderskiej fabryce NedCar Mitsubishi Colt jest trzecim najpopularniejszym modelem Mitsubishi w Polsce a jego sprzedaż do końca sierpnia br. wyniosła 961 aut, czyli o prawie o 100% więcej niż rok wcześniej. Nowy Colt na polskim rynku pojawił się jesienią ub.roku a wiosną br. zadebiutowała wersja ClearTec wyposażona w pakiet rozwiązań służących obniżeniu spalania i emisji CO2.
http://www.FmLeasing.pl | Kontakt: news(at)fmleasing.pl
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (125 modeli)
Homologację dostał Suzuki SX4, szkoda jednak, że tylko benzyna i tylko wersja z napędem na jedną oś.
4x4 i diesle widać za ciężkie...
4x4 i diesle widać za ciężkie...

Japońskie auto w wersji z homologacją ciężarową ma silnik benzynowy 1.6 o mocy 107 KM i napęd na przednie koła. Ceny zaczynają się od 53,7 tys. zł.
Do Suzuki SX4 z kratką mogą wsiąść cztery osoby. Dopuszczalna ładowność auta to 515 kg. Wersja ciężarowa jest o 1800 zł brutto droższa od normalnej. Jej ceny zaczynają się od 53,7 tys. zł brutto. Przedsiębiorca może odliczyć cały VAT zawarty w cenie tego auta i (przynajmniej do końca roku) paliwie do niego.
Niestety SX4 z napędem na obie osie i jednym z silników Diesla (1.6 o mocy 90 KM lub 1.9 o mocy 120 KM) jest dostępny tylko z homologacją osobową.
Witam!
Michael czy masz jakieś informacje nt. homologacji Passata limuzyny, czy może on w ogóle otrzymać homologacje ciężarową i czy VW będzie się o takową starał?
Pozdrawiam!
Michael czy masz jakieś informacje nt. homologacji Passata limuzyny, czy może on w ogóle otrzymać homologacje ciężarową i czy VW będzie się o takową starał?
Pozdrawiam!
- Michał Krupiński
- PRO
Niestety samochodu w karoserii typu sedan nie da się homologować jako ciężarowy.Mistrz pisze:Witam!
Pozdrawiam!
Więc jeśli chodzi o Passata to zostaje tylko wersja kombi.
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (127 modeli)
Audi A4 i Audi A6 mają homologację.
Czyli oficjalnie można potwierdzić, to co pisałem dwa tygodnie temu.
Lista powiększona o te dwa modele.
Czyli oficjalnie można potwierdzić, to co pisałem dwa tygodnie temu.
Lista powiększona o te dwa modele.

- Michał Krupiński
- PRO
Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (129 modeli)
Seatowi doszły dodatkowo Alhambra i Exeo ST. Czyli mają w zasadzie całą gamę.
A pamiętam jak w marcu/kwietniu rozmawiałem z kimś w salonie Seata, że nie będą robili homologacji.
Dlatego nigdy nie ma co być pewnym tego co mówią ludzie, którym się wydaje, że wiedzą więcej.
To tak a propos naszych dyskusji co mówią w salonach, itd.
A pamiętam jak w marcu/kwietniu rozmawiałem z kimś w salonie Seata, że nie będą robili homologacji.

Dlatego nigdy nie ma co być pewnym tego co mówią ludzie, którym się wydaje, że wiedzą więcej.

To tak a propos naszych dyskusji co mówią w salonach, itd.