Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Witam.
Sprawdzam oferty leasingu konsumenckiego na samochód osobowy i znajduję tylko dwie firmy : VB i Masterlease. Czy jest tak źle, że tylko dwie firmy go mają, czy jest więcej ofert ?
ir65 pisze:Witam.
Sprawdzam oferty leasingu konsumenckiego na samochód osobowy i znajduję tylko dwie firmy : VB i Masterlease. Czy jest tak źle, że tylko dwie firmy go mają, czy jest więcej ofert ?
Chyba nie ma więcej.
Kiedyś jeszcze EFL miał ofertę "Dobra rata" dla klientów indywidualnych, ale zastąpili to zwykłym kredytem w ramach Lukas Banku (ta sama grupa kapitałowa Credit Agricole).
Więcej ofert powinno pojawić się po nowym roku kiedy w życie mają wejść nowe regulacje podatkowe i prawne dotyczące leasingu konsumenckiego. Do tego czasu firmy leasingowe nie chcą ryzykować sporów z fiskusem: http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... ncki#p1638
Kiedyś jeszcze EFL miał ofertę "Dobra rata" dla klientów indywidualnych
O tak. Pamiętam ten przełom i szum medialny, który mu towarzyszył. Specjalnie teraz sprawdziłem kiedy to było i uwaga-uwaga! To było 9 lat temu! Od tamtej pory polski sejm nie był stanie spłodzić żadnych regulacji. Nie wiem czy śmiać się czy płakać w sumie.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
O tak. Pamiętam ten przełom i szum medialny, który mu towarzyszył. Specjalnie teraz sprawdziłem kiedy to było i uwaga-uwaga! To było 9 lat temu! Od tamtej pory polski sejm nie był stanie spłodzić żadnych regulacji. Nie wiem czy śmiać się czy płakać w sumie.
Tym razem podobno naprawdę mają wejść niedługo. Mówili o tym na niedawnej konferencji ZPL i niedawno znowu chwalił się tym Pawlak przy jakiejś okazji.
Pożyjemy zobaczymy.
Póki co mogę potwierdzić - poza Masterlease i VBL chyba nie ma żadnej innej oferty.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// NOTATKA MODERATORA //
Pytanie o leasing mieszkań zostało wydzielone do nowego tematu: Leasing mieszkań ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Tym razem podobno naprawdę mają wejść niedługo. Mówili o tym na niedawnej konferencji ZPL i niedawno znowu chwalił się tym Pawlak przy jakiejś okazji.
Pożyjemy zobaczymy.
A jakże - już są opóźnienia.
Już teraz nie do końca roku tylko najwcześniej na wiosnę 2010 mają pojawić się regulacje w sprawie leasingu konsumenckiego.
A jakże - już są opóźnienia.
Już teraz nie do końca roku tylko najwcześniej na wiosnę 2010 mają pojawić się regulacje w sprawie leasingu konsumenckiego.