Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?
Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?
Rozważam leasing samochodu w Vehis.pl. Niestety, w sieci mało jest opinii ich klientów, a firma jest w miarę nowa. Czy ktoś miał może z firmą do czynienia lub coś konkretnego słyszał? Będę wdzięczny za opinie.
Re: Vehis - czy ktoś może się podzielić opinią na temat tej firmy?
Obsługa klienta w Vehis Assistance jest beznadziejna.
Próbowałem zgłosić szkodę- uszkodzenie szyby w leasingowanym u nich samochodzie, próba dodzwonienia się graniczy z cudem, zajęło mi to 3 dni dzwonienia po 2-3 godziny dziennie, zanim ktoś zarejestrował zgłoszenie. Realizacja zgłoszenia nie nastąpiła w ogóle... Szkodę zgłosiłem osobiście u ubezpieczyciela, ale żeby ją wymienić trzeba uzyskać zgodę leasingodawcy... O zgodę proszę mailowo, średnio 2x w tygodniu, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony Vehis. Mam wrażenie że ta firma już nie istnieje, albo się likwiduje.
W każdym razie klient to dla nich duuuuzy problem.
Co do warunków leasingu Vehis, też szału nie ma.
Gorąco nie polecam.
Próbowałem zgłosić szkodę- uszkodzenie szyby w leasingowanym u nich samochodzie, próba dodzwonienia się graniczy z cudem, zajęło mi to 3 dni dzwonienia po 2-3 godziny dziennie, zanim ktoś zarejestrował zgłoszenie. Realizacja zgłoszenia nie nastąpiła w ogóle... Szkodę zgłosiłem osobiście u ubezpieczyciela, ale żeby ją wymienić trzeba uzyskać zgodę leasingodawcy... O zgodę proszę mailowo, średnio 2x w tygodniu, bez jakiejkolwiek reakcji ze strony Vehis. Mam wrażenie że ta firma już nie istnieje, albo się likwiduje.
W każdym razie klient to dla nich duuuuzy problem.
Co do warunków leasingu Vehis, też szału nie ma.
Gorąco nie polecam.
Bardzo nie polecam tej firmy, niestety sam mam tam leasing. Mam wrażenie że pracują tam maksymalnie 2 osoby, wiele rzeczy jest obsługiwane przez firmy trzecie. Bardzo utrudniony kontakt, drogo, załatwienie czegokolwiek jest problemem.
nie polecam.
pracuja tam wredni złosliwi ludzie, nie traktuja powaznie klienta. Odrzucaja telefony. Nie odpoiwiadaja na pytania.
Odrzucaja wnioski bez uzasadnienia.
Zgłaszamy ich do organizacji nadzorujacych i na prokurtature.
pracuja tam wredni złosliwi ludzie, nie traktuja powaznie klienta. Odrzucaja telefony. Nie odpoiwiadaja na pytania.
Odrzucaja wnioski bez uzasadnienia.
Zgłaszamy ich do organizacji nadzorujacych i na prokurtature.
- #RydzowskiTeam
@Megina co jest przyczyną, że sprawa otarła się aż o prokuraturę?
Generalnie OK, miałem tylko chwilowy problem z aktywacją apki do umawiania serwisów ale po kontakcie z infolinią problem rozwiązany.
Na plus:
- rabat na samochód (dostałem 17% na XC60 który zamawiałem do produkcji wg wybranej przez siebie konfiguracji);
- prosta umowa, kilka stron;
- taniej niż w kredycie (mam leasing konsumencki);
- w jednej racie spłacam samochód i ubezpieczenie;
- nie ma opłat za zmianę harmonogramu – będę robił nadpłatę.
Na plus:
- rabat na samochód (dostałem 17% na XC60 który zamawiałem do produkcji wg wybranej przez siebie konfiguracji);
- prosta umowa, kilka stron;
- taniej niż w kredycie (mam leasing konsumencki);
- w jednej racie spłacam samochód i ubezpieczenie;
- nie ma opłat za zmianę harmonogramu – będę robił nadpłatę.
witam i ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów tej nazwijmy to firemki . miałem to nieszczęście ,że wykonywałem naprawę pojazdu będącego własnością tego leasingu za jego zgodą i wiedzą ,niestety nie zwróciłem uwagi na fakt ,że vehis wskazał w zgodzie swój nr. konta do przelewu odszkodowania ,bo wg. tej zgody pieniądze miały zostać przekazane po wystawieniu faktury naprawy i udokumentowaniu wykonania naprawy z OC sprawcy ,co zostało wykonane .okazało się ,że odmówiono wypłaty należności za naprawę ,bo pojawiły się jakieś kwestie rozliczenia pomiędzy leasingiem a użytkownikiem -uwaga nie związane z tym pojazdem -.
Próbowałem wytłumaczyć ,że przecież nie mam żadnego związku z użytkownikiem ,że wykonałem naprawę ,którą ubezpieczyciel dokładnie sprawdził i zaakceptował. Uważam ,że wystawienie tego rodzaju zgody to pułapka wykonana celowo aby przejąć pieniądze od ubezpieczyciela i nie zapłacić za naprawę ,bo w chwili wystawiania tej zgody leasing miał wiedzę o zaległościach użytkownika wynikających z polisy ac innego pojazdu .
W tym momencie to klasyczne przywłaszczenie pieniędzy ,pomimo upływu dwóch miesięcy ,żadnego stanowiska nie otrzymałem .
Próbowałem wytłumaczyć ,że przecież nie mam żadnego związku z użytkownikiem ,że wykonałem naprawę ,którą ubezpieczyciel dokładnie sprawdził i zaakceptował. Uważam ,że wystawienie tego rodzaju zgody to pułapka wykonana celowo aby przejąć pieniądze od ubezpieczyciela i nie zapłacić za naprawę ,bo w chwili wystawiania tej zgody leasing miał wiedzę o zaległościach użytkownika wynikających z polisy ac innego pojazdu .
W tym momencie to klasyczne przywłaszczenie pieniędzy ,pomimo upływu dwóch miesięcy ,żadnego stanowiska nie otrzymałem .
Cześć,
Szczerze nie wiem skąd te opinie i cieszę się ,że na nie nie trafiłem wcześniej bo pewnie bym się nie zdecydował.
Nie spotkałem się z żadnych wyżej opisanych problemów natomiast na pewno in + :
+ Otrzymałem duży rabat na samochód
+ wybrane samochody były z ubezpieczeniem za 1zł ( chociaż zdecydowałem się na inny
)
+ Prosta umowa - to był mój pierwszy leasing więc nie ukrywam ,że to miało dla mnie znaczenie. Umowy konkurencji często wyglądały jak małe księgi...
+ Szybka dostępność samochodu
In minus :
- (chociaż nie do końca) koszt finansowania raczej standardowy, praktycznie wszędzie poza PKO (tam zdecydowanie drożej) są to bardzo podobne stawki
- tak jak ktoś pisał wcześniej, aktywacja apki serwisowej nie jest intuicyjna ale da się ogarnąć.
Absolutnie żadnych zastrzeżeń. Doradca który mnie prowadził dostępny pod mailem/telefonem/SMS, szybko odpowiadał na moje pytania.
Mogę śmiało polecić.
Szczerze nie wiem skąd te opinie i cieszę się ,że na nie nie trafiłem wcześniej bo pewnie bym się nie zdecydował.
Nie spotkałem się z żadnych wyżej opisanych problemów natomiast na pewno in + :
+ Otrzymałem duży rabat na samochód
+ wybrane samochody były z ubezpieczeniem za 1zł ( chociaż zdecydowałem się na inny

+ Prosta umowa - to był mój pierwszy leasing więc nie ukrywam ,że to miało dla mnie znaczenie. Umowy konkurencji często wyglądały jak małe księgi...
+ Szybka dostępność samochodu
In minus :
- (chociaż nie do końca) koszt finansowania raczej standardowy, praktycznie wszędzie poza PKO (tam zdecydowanie drożej) są to bardzo podobne stawki
- tak jak ktoś pisał wcześniej, aktywacja apki serwisowej nie jest intuicyjna ale da się ogarnąć.
Absolutnie żadnych zastrzeżeń. Doradca który mnie prowadził dostępny pod mailem/telefonem/SMS, szybko odpowiadał na moje pytania.
Mogę śmiało polecić.
Cześć,
Wprowadzili teraz ponoć leasing z tarczą - Można oddać samochód w dowolnym momencie bez ponoszenia dodatkowych kosztów i bez żadnyck kar. Jestem umówiona w piątek w Katowicach na rozmowę z doradcą i ewentualne podpisanie umowy - samochód SSang Yong Korando
rabat 14%, dostępne od ręki ponoć. Dam znać jakie wrażenia.
Wprowadzili teraz ponoć leasing z tarczą - Można oddać samochód w dowolnym momencie bez ponoszenia dodatkowych kosztów i bez żadnyck kar. Jestem umówiona w piątek w Katowicach na rozmowę z doradcą i ewentualne podpisanie umowy - samochód SSang Yong Korando

Wszystko ok - autko w dobrej cenie, ubezpieczenie w ratach od razu netto. Kontakt z doradcą wzorowy