Katastrofa w Daimler Fleet Management

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Lui
PRO

Re: Katastrofa w Daimler Fleet Management

Post autor: Lui »

KOLEC pisze:Daimler, Jesteś pracownikiem, może byłym pracownikiem Daimlera?
To takie ważne?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
KOLEC

Post autor: KOLEC »

Lui pisze:To takie ważne?
Nie wiem czy ważne, na pewno nie nieważne. :roll:

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

Nie wiem czy ważne, na pewno nie nieważne. :roll:
Przecież widać, że Daimler jest dobrze zorientowany. Chyba, że poprzez pytanie chcesz doszukać się intencji. ;)
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
romeo

Post autor: romeo »

To ,ze w firmie jest żle ,o tym od dawna wiedzono więcej z tego co mówią na mieście ,firma jest w kregu zainteresowań CBA,ABW,zmiany które są w firmie są tylko ksmetyczne aby nie było problemu w Stanach bo firma jest tam notowana na giełdzie ale to problem już Niemców

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

romeo pisze:To ,ze w firmie jest żle ,o tym od dawna wiedzono więcej z tego co mówią na mieście ,firma jest w kregu zainteresowań CBA,ABW,zmiany które są w firmie są tylko ksmetyczne aby nie było problemu w Stanach bo firma jest tam notowana na giełdzie ale to problem już Niemców
Słyszałem kilka miesięcy temu o CBA w centrali na ul. Gottlieba Daimlera, ale sądziłem, że to dotyczy bardziej zbierania dowodów w sprawie któregoś z klientów. :?
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
KOLEC

Post autor: KOLEC »

Co ma CBA do prywatnej firmy,skoro jest od korupcji w organach władzy państwowej?

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

KOLEC pisze:Co ma CBA do prywatnej firmy,skoro jest od korupcji w organach władzy państwowej?
Do prywatnej firmy nie powinno mieć nic, chyba, że jej działalność budzi podejrzenia co do kontaktów ze sferą publiczną.

Ja zaś co do poprzedniej swojej wypowiedzi chciałbym uściślić, że wiem o obecności CBA w siedzibie, ale nie wiem czy to dotyczyło Daimler Fleet Management, czy jakiejś innej spółki związanej z "Mercedesem" i o co chodziło.
Wiem, że byli i tylko tyle.

Mogło to być na zasadzie takiej, że nie "oni ukradli" tylko "im ukradli" - więc uściślam, żeby po moim wpisie nie powstało wrażenie, że "są zamieszani w kradzież". :) Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi... :)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
Daimler

Post autor: Daimler »

Co do obecnosci CBA, ABW i innych tego typu instytucji w siedzibie Daimlera to i mnie nic nie wiadomo.
Widocznie sa tez inni ludzie lepiej poinformowani ode mnie i posiadaja wiekszy dostep do zrodla z dziedziny security.
Zmiany kosmetyczne, napisal Romeo, i tutaj bym polemizowal, bo napewno nie wszystkie zmiany zaliczylbym do tej grupy.
Ostatnio mianowany nowy szef dzialu operacyjnego z cala pewnoscia nie jest zmiana kosmetyczna lecz strzalem w dziesiatke. Szkoda jedynie ze tak pozno zdecydowali sie na ten ruch. (niewiadomo czy nie za pozno).
Romeo - jak piszesz o zmianach kosmetycznych domyslam sie ze masz na mysli nowego dyrektora generalnego. Szczerze mowiac na poczatku myslalem ze to jakis infantylny zart. Cale zycie przekonany ze aby zajac tak odpowiedziana funkcje trzeba posiadac szeroka wiedze o kierowanym biznesie, umiejetnie prowadzic ludzi a przede wszystkim miec bagaż sukcesow zawodowych. Tymczasem nowy generalny poza dlugoletnim oddaniem dla korporacji prezentuje tym czlowieka ktorego mozna opisac: "jest w firmie - to dobrze , nie ma go - tez dobrze ".

Kolec- w nawiązaniu do Twojego pytania czy jestem pracownikiem Daimlera.
W sumie zadajac to pytanie na podstawie moich wypowiedzi chyba nie masz watpliwosci ze osoba nie z brazny Fleet Managementu moze posiadac wiedze merytorczna ta tematy omawiane w tym watku. Pytanie Twoje sugeruje jednak watpliwosc co do moich wypowiedzi. Jest to calkowicie zrozumiale, ze wzgledu na brak jakichkolwiek wczesnejszych sygnalow z dostepnych nam mediow.
Ale tak jak juz pisalem , poza tym forum (i moze kilkoma nielicznymi forami o zblizonej tematyce) jedynym zrodlem jest prasa branzowa - czyli np Flota. Pismo jak wiele innych , sprzedajace swoje strony chetnym zaplacic.Tak wiec nie przekazujace calej prawdy (nawet tej bulwersujacej).
Co do wiarygodnosci moich informacji, juz wkrotce pojawi sie strona www poswiecona wylacznie tematyce Daimlera.
Poza golymi slowami, ktorymi napelniamy fora, bedzie mozna tam znalezc skany, xerokopie, raporty i rowniez nagrania.
Calosc bedzie czyms w rodzaju Wikipedii z "gwiazda" i pozwoli na pelne zrozumienie tematu.

Tak na marginesie.
Nasze forum leasingu jest rowniez dostrzezone przez omawianego Daimlera.
Wywolalo ono olbrzymie zbulwersowanie graniczace z histerią w osobie glownodowodzacego firma.
Przeprowadzil on 'elektryczne' spotkanie wewnatrz firmy przypominjac zasade, iz "wymiotowac mozna jedynie do srodka, tak aby na zewnatrz nic nie wycieklo". Swoja droga zastanawiam sie czy oni tak chaotycznych ruchow ucza sie na jakis workshop-ach w Stuttgarcie .....

Awatar użytkownika
romeo

Post autor: romeo »

Daimler pisze:Co do obecnosci CBA, ABW i innych tego typu instytucji w siedzibie Daimlera to i mnie nic nie wiadomo.
Widocznie sa tez inni ludzie lepiej poinformowani ode mnie i posiadaja wiekszy dostep do zrodla z dziedziny security.
Zmiany kosmetyczne, napisal Romeo, i tutaj bym polemizowal, bo napewno nie wszystkie zmiany zaliczylbym do tej grupy.
Ostatnio mianowany nowy szef dzialu operacyjnego z cala pewnoscia nie jest zmiana kosmetyczna lecz strzalem w dziesiatke. Szkoda jedynie ze tak pozno zdecydowali sie na ten ruch. (niewiadomo czy nie za pozno).
Romeo - jak piszesz o zmianach kosmetycznych domyslam sie ze masz na mysli nowego dyrektora generalnego. Szczerze mowiac na poczatku myslalem ze to jakis infantylny zart. Cale zycie przekonany ze aby zajac tak odpowiedziana funkcje trzeba posiadac szeroka wiedze o kierowanym biznesie, umiejetnie prowadzic ludzi a przede wszystkim miec bagaż sukcesow zawodowych. Tymczasem nowy generalny poza dlugoletnim oddaniem dla korporacji prezentuje tym czlowieka ktorego mozna opisac: "jest w firmie - to dobrze , nie ma go - tez dobrze ".

Kolec- w nawiązaniu do Twojego pytania czy jestem pracownikiem Daimlera.
W sumie zadajac to pytanie na podstawie moich wypowiedzi chyba nie masz watpliwosci ze osoba nie z brazny Fleet Managementu moze posiadac wiedze merytorczna ta tematy omawiane w tym watku. Pytanie Twoje sugeruje jednak watpliwosc co do moich wypowiedzi. Jest to calkowicie zrozumiale, ze wzgledu na brak jakichkolwiek wczesnejszych sygnalow z dostepnych nam mediow.
Ale tak jak juz pisalem , poza tym forum (i moze kilkoma nielicznymi forami o zblizonej tematyce) jedynym zrodlem jest prasa branzowa - czyli np Flota. Pismo jak wiele innych , sprzedajace swoje strony chetnym zaplacic.Tak wiec nie przekazujace calej prawdy (nawet tej bulwersujacej).
Co do wiarygodnosci moich informacji, juz wkrotce pojawi sie strona www poswiecona wylacznie tematyce Daimlera.
Poza golymi slowami, ktorymi napelniamy fora, bedzie mozna tam znalezc skany, xerokopie, raporty i rowniez nagrania.
Calosc bedzie czyms w rodzaju Wikipedii z "gwiazda" i pozwoli na pelne zrozumienie tematu.

Tak na marginesie.
Nasze forum leasingu jest rowniez dostrzezone przez omawianego Daimlera.
Wywolalo ono olbrzymie zbulwersowanie graniczace z histerią w osobie glownodowodzacego firma.
Przeprowadzil on 'elektryczne' spotkanie wewnatrz firmy przypominjac zasade, iz "wymiotowac mozna jedynie do srodka, tak aby na zewnatrz nic nie wycieklo". Swoja droga zastanawiam sie czy oni tak chaotycznych ruchow ucza sie na jakis workshop-ach w Stuttgarcie .....

To ,że została dostrzeżona w samej firmie to oznacza tylko jedno ,że naprawdę jest problem firmie a wszelkiego rodzaju działąnia miały i mają za zadanie aby firma na zewnatrz wygladała różowo.
Ale jak jest tam naprawdę chyba mogą to powiedzieć pracownicy którzy zostali zwolnieni i "zwolnieni",jedni musieli odejść bo wykazywali dyletanctwo i brak podstawowej wiedzy zakresu zarządzania firmą przez ścisłe kierownictwo DFM ,a inni bo to wykazywali,zmiany które tam zachodzą na samej górze z tego co dobrze poinformowane osoby mówią mają na celu porawę wizerunku.
A swoją drogą jestem ciekawy co teraz porabia zwolniony prezez P.G może ktoś ma inf

Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Post autor: Jarosław Król »

Między innymi po to powstało to forum, żeby było źródłem wiedzy nie tylko ogólnikowej i komercyjnej, ale także bardziej szczegółowej, prezentowanej z różnych punktów widzenia.
Może się to wydawać frazesem, ale tak jest i tego staramy się kurczowo trzymać. :)

Dlatego jak najbardziej można, a nawet trzeba poruszać takie tematy. Zwłaszcza, że "druga strona" też ma prawo się tu wypowiedzieć lub przesłać swoje stanowisko na adres kontaktowy administracji - admin(at)forumleasing.pl

Panowie Daimler i Romeo - cenne są wpisy, których dokonujecie, jedyne przed czym uczulam to, żeby nie powstało wrażenie, że urządzane jest tu polowanie na czarownice.

ODPOWIEDZ