Opinie o Centrach Technicznych firm CFM

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
lopez

Opinie o Centrach Technicznych firm CFM

Post autor: lopez »

Witam,

zastanawiam się nad skorzystaniem z usług firm wynajmu długoterminowego, a w związku z tym, iż obsługa serwisowa odgrywa dla mnie istotą rolę podczas współpracy prosiłbym o komentarze osób posiadających doświadczenie w tym aspekcie z największymi firmami CFM:
- Masterlease, Arval, LeasePlan, ING, ALD, CareFleet, BRE...

z góry dziękuję

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Hoover
PRO

Re: opinie o Centrach Technicznych firm CFM

Post autor: Hoover »

Zdajesz sobie oczywiście sprawę, że "centra techniczne" zajmują się administracją? Obsługę serwisową prowadzą stacje i autoryzowane stacje obsługi, które podpisały z cfmem umowę współpracy.
Samej czynności serwisowe raczej trudno ocenić choćby dlatego. Niektóre zresztą aso robią przeglądy dla kilku cfmów.

Chyba, że pytasz o coś innego.

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Chodzi mi o kontakt z samymi firmami CFM. Wiadomym jest, że serwisują stacje obsługi. Chodzi mi o wszelkie formalności, które trzeba spełnić przy umawianiu się na serwis, zgłoszenie szkody, awarii, auta zastępcze itd i wszelkie problemy lub zalety z tym związane

Awatar użytkownika
polie

Post autor: polie »

witam ,

pracuje w firmie, która ma obsługę floty w bre leasing. nasz firma przeszła na zarządzanie flotą dopiero około . 2 lata temu , wcześniej mieliśmy swoje samochody.
ja nie zajmuje się sprawami floty , ale jako osoba która jeździ samochodem uważam ze sprawdza to sie bardzo dobrze.

Na przeglady wystarczy sie umowic telefonicznie i jechac do dealera. Na opony dostajemy przedział czasu do wymiany na zime i lato i dopisujemy sie do listy na termin jaki pasuje . Zgłaszanie szkody też działa rewelacyjnie i szybko.

ODPOWIEDZ