PBS Finanse (dawniej Beef-San) i leasing?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
PBS Finanse (dawniej Beef-San) i leasing?
Słyszeliśccie o planach tej firmy związanej z leasingiem? Podobno mają przejąć jakąś spółkę leasingową? Czy ktoś wie którą jeżeli to prawda?
Re: Beef-San i leasing?
Na logikę nie mają zbyt wielu kandydatów do przejęcia. SGB-Trans-Leasing, Carbo Leasing, Noma 2 nie wiem co jeszcze, ale inne są bankowe więc bez szans. 

Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
- Michał Krupiński
- PRO
O BeefSanie mającym wejść na rynek finansowy i leasingu słychać już od dość dawna. Dla mnie to jest takie trochę bicie piany - po prostu jest to spółka giełdowa i widać, że dużo pary idzie w gwizdek, czyli w robienie dobrego wrażenia. 
Teksty o przejmowaniu jakiś spółek leasingowych traktuję trochę z przymrużeniem oka. Nie twierdzę, że to nieprawda, ale come on....
Co oni mogą przejąć? Spółki leasingowe, które są w ich zasięgu nie stanowią jakiejś ogromnej wartości dodanej. Tutaj komunikaty są, że niby mają w ten sposób głównie pozyskać know-how. Jak czytam takie bzdety, to utwierdzam się jedynie w przekonaniu, że chodzi o sprawianie dobrego wrażenia.
Ale czas pokaże - może wreszcie coś się wydarzy, bo na razie konkretów zero.

Teksty o przejmowaniu jakiś spółek leasingowych traktuję trochę z przymrużeniem oka. Nie twierdzę, że to nieprawda, ale come on....

Co oni mogą przejąć? Spółki leasingowe, które są w ich zasięgu nie stanowią jakiejś ogromnej wartości dodanej. Tutaj komunikaty są, że niby mają w ten sposób głównie pozyskać know-how. Jak czytam takie bzdety, to utwierdzam się jedynie w przekonaniu, że chodzi o sprawianie dobrego wrażenia.
Ale czas pokaże - może wreszcie coś się wydarzy, bo na razie konkretów zero.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Czyli na razie to nic poważnego? 

Największym akcjonariuszem Beef Sanu jest Podkarpacki Bank Spółdzielczy w Sanoku. Zaplecze zatem mają, ale czy coś z tego będzie?KOLEC pisze:Czyli na razie to nic poważnego?

Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Widzę, że akcje tej firmy idą bardzo mocno w górę od dwóch miesięcy!po prostu jest to spółka giełdowa i widać, że dużo pary idzie w gwizdek, czyli w robienie dobrego wrażenia.

nie bzdety, widocznie interpretujesz informacje w sposób dla siebie korzystny
Może śpiący już jestem, ale jakoś nie moge rozszyfrowac powyzszej wypowiedzi 

"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
- Michał Krupiński
- PRO
Ja napisałem o bzdetach, więc to chyba do mnie. 
Uściślam od razu, żeby było jasne co dla mnie jest korzystne, a co nie.
Dla mnie korzystne jest to, żeby na rynku pojawił się kolejny poważny gracz i za każdego nowego będę trzymał kciuki. Więc to co napisałem to nie jest kwestia intencji tylko doświadczenia. 
"Normalne" firmy (czytaj: niegiełdowe) najpierw robią biznes, a potem o tym mówią, a firmy giełdowe głównie mówią - na tym polega ten biznes - na robieniu dobrego wrazenia. Takie jest moje zdanie i oczywiście nie dotyczy to każdej spółki giełdowej.
Tu jednak mamy do czynienia z firmą z branży mięsnej, która chce z siebie zrobić grupę finansową i do tego musi kupić spółkę leasingową, żeby nabyć know-how. Know-how, który w przypadku leasingu jest prosty jak konstrukcja cepa i nie wymaga kupowania spółek leasingowych.
A już raczej spółki, które ewentualnie są w zasięgu nabywczym Beef Sanu - z całym szacunkiem dla nich - raczej nie są tymi, które mają jakiś szczególny know-how.
Dlatego bzdetami nazywam ględzenie o tym, które trwa zresztą od miesięcy. Nie twierdzę, że nie będzie żadnego przejęcia - wręcz przeciwnie - pewnie będzie. Tyle tylko, że dla mnie to będzie jakby pochodna grania na zwyżkę kursu akcji, a nie faktycznie poważny ruch, który wniesie jakąś nową jakość do branży leasingowej.
Chciałbym jednak się mylić.

Uściślam od razu, żeby było jasne co dla mnie jest korzystne, a co nie.

"Normalne" firmy (czytaj: niegiełdowe) najpierw robią biznes, a potem o tym mówią, a firmy giełdowe głównie mówią - na tym polega ten biznes - na robieniu dobrego wrazenia. Takie jest moje zdanie i oczywiście nie dotyczy to każdej spółki giełdowej.
Tu jednak mamy do czynienia z firmą z branży mięsnej, która chce z siebie zrobić grupę finansową i do tego musi kupić spółkę leasingową, żeby nabyć know-how. Know-how, który w przypadku leasingu jest prosty jak konstrukcja cepa i nie wymaga kupowania spółek leasingowych.
A już raczej spółki, które ewentualnie są w zasięgu nabywczym Beef Sanu - z całym szacunkiem dla nich - raczej nie są tymi, które mają jakiś szczególny know-how.
Dlatego bzdetami nazywam ględzenie o tym, które trwa zresztą od miesięcy. Nie twierdzę, że nie będzie żadnego przejęcia - wręcz przeciwnie - pewnie będzie. Tyle tylko, że dla mnie to będzie jakby pochodna grania na zwyżkę kursu akcji, a nie faktycznie poważny ruch, który wniesie jakąś nową jakość do branży leasingowej.
Chciałbym jednak się mylić.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
To może uświadom jaka jest prawidłowa interpretacja informacjiGość pisze:nie bzdety, widocznie interpretujesz informacje w sposób dla siebie korzystny