Nowy Idea Bank - nowa Idea Leasing?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Nowy Idea Bank - nowa Idea Leasing?
Słyszeliście czy nie o pogłoskach że Leszek Czarnecki obok Getinu chce stworzyć bank Idea dla małych i mikro przedsiębiorstw
Informacja z Pulsu Biznesu mówi też o świadczeniu leasingu. Czyżby miała powstać nowa spółka leasingowa?
Ktoś może wie coś więcej na ten temat?
// Edit by mod (Jerry): O nowej firmie leasingowej Getin Holdingu, PF Leasing dyskutujemy w temacie:
PF Leasing - nowa firma leasingowa?
Informacja z Pulsu Biznesu mówi też o świadczeniu leasingu. Czyżby miała powstać nowa spółka leasingowa?
Ktoś może wie coś więcej na ten temat?
// Edit by mod (Jerry): O nowej firmie leasingowej Getin Holdingu, PF Leasing dyskutujemy w temacie:
PF Leasing - nowa firma leasingowa?
Re: Nowy Idea Bank - nowa Idea Leasing?
Jeśli Getinu nie widać w rankingach sprzedaży leasingu to kolejna spółka tego pana również będzie qleć.. Choć plus dla getinu za ofertę leasingu na 84 miesiące
. są jedyni z taką propozycją..

- Michał Krupiński
- PRO
No nie wiem czy tak nie widać.Jeśli Getinu nie widać w rankingach sprzedaży leasingu to kolejna spółka tego pana również będzie qleć..

Pod względem wartości sprzedaży faktycznie są daleko, ale pod względem ilości zawartych umów leasingu są na 13 miejscu w zestawieniu ZPL na koniec 2009 roku.
Po prostu oni celują w klienta drobnego, który w procedurze uproszczonej bierze tani, najczęściej używany samochód. Z czegoś takiego wielkich wartości nigdy nie będzie, ale za to mogą być dość drodzy i mieć wyższą rentowność na tej samej ilości zainwestowanego kapitału, w stosunku do konkurencji.
W stosunku do innych firm działają po prostu w niszy. Dlatego moim zdaniem powstanie Idea Banku nie powinno spowodować powstania nowej spółki. Bo skoro Idea Bank ma być dla drobnych przedsiębiorców, to dokładnie teraz już to robi Getin Leasing. Dublowanie tego byłoby bez sensu raczej.
Może jakiś brand po prostu w stylu Idea Leasing, a faktycznym finansującym będzie Getin Leasing.
Tak jak jest np. Lexus Financial Serivces, a w rzeczywistości Toyota Leasing, albo BMW Financial Services, a w rzeczywistości Pekao Leasing.
Ale to tylko moje gdybanie.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Już parę takich nowinek typu wpłata 9% i inne testowali i potem się wycofywali!scout pisze:Jeśli Getinu nie widać w rankingach sprzedaży leasingu to kolejna spółka tego pana również będzie qleć.. Choć plus dla getinu za ofertę leasingu na 84 miesiące. są jedyni z taką propozycją..

i tak będzie tym razem albo wycofają albo konkurenci tez wprowadzą dłuzsze okresy
Ja myślę, że jeszcze się tu niektórzy zdziwią jeśli chodzi o Leszka Cz. Było już sporo wielkiej klasy managerów w "poważnych firmach" po których zostały tylko straty i smrodek. Niedocenianie konkurencji nigdy nie wychodzi na dobre. Mógłbym przypomnieć kilka firm ze ścisłej czołówki które otarły się o plajtę ale po co, kto ma wiedzieć ten wie.
to wymień chociaż jeden przykład takiej firmy to chyba nie tajemnica.Ronin pisze:Ja myślę, że jeszcze się tu niektórzy zdziwią jeśli chodzi o Leszka Cz. Było już sporo wielkiej klasy managerów w "poważnych firmach" po których zostały tylko straty i smrodek. Niedocenianie konkurencji nigdy nie wychodzi na dobre. Mógłbym przypomnieć kilka firm ze ścisłej czołówki które otarły się o plajtę ale po co, kto ma wiedzieć ten wie.
Słusznie, często prawa ekonomi i poważnego managmentu giną w obliczu z rynkiem i zwykłym klientem, a wymieniać nie ma co bo pomówienie itp, ale wiemy o które firmy chodzi..Ronin pisze:Ja myślę, że jeszcze się tu niektórzy zdziwią jeśli chodzi o Leszka Cz. Było już sporo wielkiej klasy managerów w "poważnych firmach" po których zostały tylko straty i smrodek. Niedocenianie konkurencji nigdy nie wychodzi na dobre. Mógłbym przypomnieć kilka firm ze ścisłej czołówki które otarły się o plajtę ale po co, kto ma wiedzieć ten wie.
Wiemy towarzyszu? Ja nie wiem i chetnie sie dowiem. Pomówienie jest wtedy gdy coś nie jest prawdziwe a to rozumiem jest prawda co napisałeś.
To dopiero pomysł na bank a gdzie jeszcze do jego powstania. Na samą licencję czeka się z około rok i to jak wszystko jest w porządku