Jestem zupełnie "zielona" w tematach leasingu. Od kilku dni czytam wszelkie informacje na ten temat, zbieram oferty, czytam OWUL i mam totalny mętlik w głowie

Jak na razie zainteresowała mnie oferta Raiffeisen leasing (co prawda nieco droższa od konkurencji - np. Impuls czy Santander) ale jak widzę ma dobre opinie na internecie. Tak naprawdę nie wiem czy się tym sugerować... Doradźcie coś proszę!
No i konkretne pytanie z zapisu OWUL Raiffeisen...
"Zmiana przeznaczenia lub substancji Przedmiotu Leasingu, sposobu i miejsca jego używania lub przechowywania, oddanie Przedmiotu Leasingu do używania osobie trzeciej lub obciążanie go jakimikolwiek prawami osób trzecich wymaga zgody Finansującego z tym, że nie wymaga uzyskania zgody oddanie Przedmiotu Leasingu do używania pracownikom lub współpracownikom Korzystającego (leasingobiorcy) w związku z prowadzoną przez niego działalnością gospodarczą"
Samochód będzie zarejestrowany na firmę mojego męża. Nie jestem pracownikiem tej firmy ani nie współpracujemy. Czy w związku z tym będę mogła prowadzić samochód bez zgody leasingodawcy?
Doradźcie czy warto w ogóle interesować się firmą Impuls? Naprawdę mam problem z wyborem

Myślicie, że Raiffeisen będzie dobrym wyborem?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady i odpowiedzi!