Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
mars

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Post autor: mars »

Michael pisze:
gregore pisze:To powiem Ci kolego, że ta osoba napewno nie wie o czym mówi. Na wcześniej przedstawione koszta skaładają się następujące składowe : zakup projektu budowlanego wraz z dostosowaniem warunków do danej lokalizacji, zakup projektu konstrukcji myni oraz projekty przyączy (gaz, prąd, woda/kanalizacja), reszta to już opłaty administracyjne . Koszt typ. projektu budowlanego wraz z dostosowaniem do danej lokalizacji to ok. 2500 PLN, konstrukcji (max 1500 PLN) projekt wszystkich przyłączy w granicy do 15m to koszt. ok. 2500 PLN, reszta to już opłaty administracyjne.. Proponuję przedzwonić do firmy Corimex, dystrybutor Christa na Polskę to dowiesz się więcej na ten temat, wiedza ta jest ogólno dostępna:-)
A ja Ci powiem kolego, że nie zamierzam się z Tobą przekomarzać. ;)

Dla mnie to co mówi ta osoba jest wystarczające, bo
a) wiem, że nie ściemnia tylko mówi jak sprawa wygląda >relanie<, a nie w pobożnych życzeniach
b) budowała i buduje tego typu myjnie za własne pieniądze, więc ma wystarczającą >realną< wiedzę

Z całym szacunkiem, ale dzwonienie do firmy, która handluje tego typu sprzętem, żeby dowiedzieć się ile coś mnie będzie kosztowało ekstra jest średnio... mądre. To znaczy zadzwonić mogę, ale co mi po takiej informacji skoro jej wiarygodność jest żadna? Przecież tej firmie zależy na tym, żeby nie przestraszyć potencjalnego inwestora tylko wręcz przeciwnie.

Poza tym proponuję przeczytać jeszcze raz co napisałem. Napisałem, że realne koszty od zakupu działki do otrzymania pozwolenia wynoszą gdzieś od 30 do 60 tys. i napisałem, że może być to także więcej, ale także >mniej<. ;)
Realne koszty to też takie, które niespodziewanie wychodzą po drodze, a których nie bierze się pod uwagę. Kto budował dom czy choćby remontował mieszkanie, ten będzie wiedział o czym piszę... ;)

Poza tym można przyjąć też, że jest projekt i "projekt". Inaczej będzie on się prezentował budując myjnię na zagospodarowanym ternie, a inaczej na gołej ziemi... inaczej na prowincji, a inaczej w centrum miasta, gdzie nawet konserwator zabytków może postawić szereg wymagań, itd., itp.
Sama jakość projektu też ma znaczenie i co za tym idzie swoją cenę.

Wiadomo, że jak coś jest odpieprzone na sztukę, żeby tylko dostać pozwolenie (co w przypadku CWI chyba nikogo by nie zdziwiło), to też kosztuje pewnie inaczej niż porządnie przygotowana inwestycja. ;)

Także proponuję wrzucić lekko na luz z tym wygłaszaniem opinii co i ile na pewno kosztuje, albo na pewno nie kosztuje. Na pewno to Kopernik nie żyje. 8-)

Byly 3 prospekty, kazdy po okolo 7 500 000 to jest 7,5 miliona kazdy
Silesia I 7 500 000
Wielkopolska 7 500 000
Silesia II 7 500 000

w Silesia II na dzien dobry zostalo pobrane od wplacajacych z rachunkow powierniczych i przelane na konto CWI na drugi dzien od wplaty 2 098 484
w Wielkopolska na dzien dobry ostalo pobrane od wplacajacych z rachunkow powierniczych i przelane na rachunki CWI na drugi dzien od wplaty 3 863 589
To prawie 6 milionow zlotych , i co inwestorzy maja w zamian, FIGE z makiem, gdzie sa te pieniadze ? nie mowiac o pozniejszych wyplatach z kont powierniczych na konto CWI. Ja tez robilem remonty wlasnymi rekami, robilem sam instalacje elektryczne od podstaw, hydrauliczno-kanalizacyjne, stawialem scianki dzialowe, robilem konstrukcje stalowe, sam spawalem wlasnorecznie i wiem ze za takie pieniadze byl bym w stanie naprawde duzo dac w zamian inwestorom, a tak co dostali inwestorzy ? FIGE, FIGE i jeszcze raz FIGE z makiem

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
gregore

Post autor: gregore »

Michael pisze:
gregore pisze:To powiem Ci kolego, że ta osoba napewno nie wie o czym mówi. Na wcześniej przedstawione koszta skaładają się następujące składowe : zakup projektu budowlanego wraz z dostosowaniem warunków do danej lokalizacji, zakup projektu konstrukcji myni oraz projekty przyączy (gaz, prąd, woda/kanalizacja), reszta to już opłaty administracyjne . Koszt typ. projektu budowlanego wraz z dostosowaniem do danej lokalizacji to ok. 2500 PLN, konstrukcji (max 1500 PLN) projekt wszystkich przyłączy w granicy do 15m to koszt. ok. 2500 PLN, reszta to już opłaty administracyjne.. Proponuję przedzwonić do firmy Corimex, dystrybutor Christa na Polskę to dowiesz się więcej na ten temat, wiedza ta jest ogólno dostępna:-)
A ja Ci powiem kolego, że nie zamierzam się z Tobą przekomarzać. ;)

Dla mnie to co mówi ta osoba jest wystarczające, bo
a) wiem, że nie ściemnia tylko mówi jak sprawa wygląda >relanie<, a nie w pobożnych życzeniach
b) budowała i buduje tego typu myjnie za własne pieniądze, więc ma wystarczającą >realną< wiedzę

Z całym szacunkiem, ale dzwonienie do firmy, która handluje tego typu sprzętem, żeby dowiedzieć się ile coś mnie będzie kosztowało ekstra jest średnio... mądre. To znaczy zadzwonić mogę, ale co mi po takiej informacji skoro jej wiarygodność jest żadna? Przecież tej firmie zależy na tym, żeby nie przestraszyć potencjalnego inwestora tylko wręcz przeciwnie.

Poza tym można przyjąć też, że jest projekt i "projekt". Inaczej będzie on się prezentował budując myjnię na zagospodarowanym ternie, a inaczej na gołej ziemi... inaczej na prowincji, a inaczej w centrum miasta, gdzie nawet konserwator zabytków może postawić szereg wymagań, itd., itp.

Wiadomo, że jak coś jest odpieprzone na sztukę, żeby tylko dostać pozwolenie (co w przypadku CWI chyba nikogo by nie zdziwiło), to też kosztuje pewnie inaczej niż porządnie przygotowana inwestycja. ;)

Także proponuję wrzucić lekko na luz z tym wygłaszaniem opinii co i ile na pewno kosztuje, albo na pewno nie kosztuje. Na pewno to Kopernik nie żyje. 8-)
Powiem tylko tyle, że własne zbyt wysokie ,,ego,, Cię zjada - kreujesz się na tym forum na profesjonalistę w branży a powiem Ci, że piszesz jednak w niektórych momentach ,,pierdołki,, Stwierdzam to po 20-sto paroletniej pracy w branży i Szef pionu Realizacji Inwestycji na Europę Środkową u czołowego producenta myjnii bezdotykowych, ale i nie tylko - człowieku troszkę pokory !!!
Proszę o to dowód/Cytat:
,,Poza tym proponuję przeczytać jeszcze raz co napisałem. Napisałem, że realne koszty od zakupu działki do otrzymania pozwolenia wynoszą gdzieś od 30 do 60 tys. i napisałem, że może być to także więcej, ale także >mniej<. ;)
Realne koszty to też takie, które niespodziewanie wychodzą po drodze, a których nie bierze się pod uwagę. Kto budował dom czy choćby remontował mieszkanie, ten będzie wiedział o czym piszę... ;),,
- gdzie w Polsce kupisz działkę komercyjną nawet w najgorszej lokalizacji za 60 tys PLN, (a na myjnie 3 stanowiskową to minimum 600-700m2) ?
- jaki normalny inwestor kupuje za żywą gotówkę działkę pod tego typu inwestycje, po ilu latach to by mu się zmiało wrócić, a realny przychód z myjni 3-stanowiskowej to przedział pomiędzy 17-28tys.PLN, inne dane to tylko ,,bajeczki,, (np. koszt zakupu 720m2 działeczki pod budowę myjni w Krakowie w atrakcyjnej lokalizacji może przekroczyć nawet 1 000 000 PLN netto), w tym biznesie opłacalna jest tylko długoletnia dzierżawa

Awatar użytkownika
naiwny10

Post autor: naiwny10 »

Michael pisze:
gregore pisze:... Koszt typ. projektu budowlanego wraz z dostosowaniem do danej lokalizacji to ok. 2500 PLN, konstrukcji (max 1500 PLN) projekt wszystkich przyłączy w granicy do 15m to koszt. ok. 2500 PLN, reszta to już opłaty administracyjne...
Co racja to racja. Miałem okazję widzieć ten ich super projekt przy okazji wyceny robót na budowę myjni we Wrześni (wchodziła w skład Prospektu Wielkopolska). To co CWI posiada i na podstawie czego otrzymało pozwolenie na budowę to namiastka prawdziwej dokumentacji budowlanej. To co nazywają np. projektem przyłączy to kilka kresek na zagospodarowaniu działki i zdawkowy opis, bez potrzebnych do realizcji uzgodnień i wytycznych wykonawczych. Projekt architektoniczno-budowlany podobnie, kilka słów opisu i kompletny brak części wykonawczej. Dla urzędnika to faktycznie wystarczy ale do poprawnego wybudowania już nie za bardzo. Swoją drogą to podziwiam wykonawcę myjni w Pyskowicach, który na podstawie takiej dokumentacji był w stanie wybudować im tę myjnię.
Tak więc wyłania się obraz jak CWI "kroiło leszczy" w wycenach inwestycji przedstawianych w Raiffeisen Banku. Za ten właśnie etap przygotowania otrzymywali pierwszą transzę płatności w wysokości kilkunastu procent całości. To się nazywa biznes...

Awatar użytkownika
mars

[/quote]
Co racja to racja. Miałem okazję widzieć ten ich super projekt przy okazji wyceny robót na budowę myjni we Wrześni (wchodziła w skład Prospektu Wielkopolska). To co CWI posiada i na podstawie czego otrzymało pozwolenie na budowę to namiastka prawdziwej dokumentacji budowlanej. To co nazywają np. projektem przyłączy to kilka kresek na zagospodarowaniu działki i zdawkowy opis, bez potrzebnych do realizcji uzgodnień i wytycznych wykonawczych. Projekt architektoniczno-budowlany podobnie, kilka słów opisu i kompletny brak części wykonawczej. Dla urzędnika to faktycznie wystarczy ale do poprawnego wybudowania już nie za bardzo. Swoją drogą to podziwiam wykonawcę myjni w Pyskowicach, który na podstawie takiej dokumentacji był w stanie wybudować im tę myjnię.
Tak więc wyłania się obraz jak CWI "kroiło leszczy" w wycenach inwestycji przedstawianych w Raiffeisen Banku. Za ten właśnie etap przygotowania otrzymywali pierwszą transzę płatności w wysokości kilkunastu procent całości. To się nazywa biznes...[/quote]

Pierwszy etap nie upowaznial do kilkunastu procent tylko do 30 % srodkow z rachunkow powierniczych trafialo na konto CWI nadzien dobry bo na drugi dzien od wplaty przez inwestora, ta tabela jest zreszta czescia umowy rachunku powierniczego, i jest to ewidentne naduzycie poniewaz I etap nie wymagal takich nakladow , w Prospekcie Wielkopolska w 1 etapie zostalo pobrane
3 863 589 zl, rzekomo na myjnie w Rawiczu, Koninie, Slupcy, w prospekcie Silesia II , zostalo pobrane 2 098 484 zl na dzien dobry

Awatar użytkownika
mars

Tak więc wyłania się obraz jak CWI "kroiło leszczy" w wycenach inwestycji przedstawianych w Raiffeisen Banku. Za ten właśnie etap przygotowania otrzymywali pierwszą transzę płatności w wysokości kilkunastu procent całości. To się nazywa biznes...[/quote]

Pierwszy etap nie upowaznial do kilkunastu procent tylko do 30 % srodkow z rachunkow powierniczych trafialo na konto CWI nadzien dobry bo na drugi dzien od wplaty przez inwestora, ta tabela jest zreszta czescia umowy rachunku powierniczego, i jest to ewidentne naduzycie poniewaz I etap nie wymagal takich nakladow , w Prospekcie Wielkopolska w 1 etapie zostalo pobrane
3 863 589 zl, rzekomo na myjnie w Rawiczu, Koninie, Slupcy, w prospekcie Silesia II , zostalo pobrane 2 098 484 zl na dzien dobry[/quote]

Awatar użytkownika
gregore

mars pisze:

3 863 589 zl, rzekomo na myjnie w Rawiczu, Koninie, Slupcy, w prospekcie Silesia II , zostalo pobrane 2 098 484 zl na dzien dobry[/quote]

Myjnia w Koninie nigdy formalnie nie była własnością CWI, Carwash celowo wprowadzał swoich klientów w błąd, dopiero w pózniejszym okresie jak powstał twór pod nazwą BWE PRO, CWI zostało 1% udziałowcem tego bajzlu.

Awatar użytkownika
naiwny10

Post autor: naiwny10 »

gregore pisze: Myjnia w Koninie nigdy formalnie nie była własnością CWI, Carwash celowo wprowadzał swoich klientów w błąd, dopiero w pózniejszym okresie jak powstał twór pod nazwą BWE PRO, CWI zostało 1% udziałowcem tego bajzlu.
Ta spółka to też ciekwy wątek http://www.imsig.pl/pozycja/2010/218/KR ... OMANDYTOWA.
Jako komandytariusz w tej spółce pojawia się osoba Patyka Bugli z wkładem wniesionym w wysokości 998 000,00 zł. Co ciekawe był on w tym czasie Dyrektorem Działu Rozwoju Sieci w spółce Carwash Investment i posiadał pełne pełnomocnictwo notarialne do reprezentowania CWI. Skoro CWI, pomimo iż jest komplementariuszem, posiada niewielki udział w spółce to rozumiem, że wierzyciele niewiele mogą odzyskać z myjni w Koninie, która przecież działa i jakieś zyski przynosi. Może więc spróbować dochodzić roszczeń przez osobę komandytariusza, która odpowiada tylko do wysokości wkładu wniesionego ale jak się okazuje też powiązana jest z CWI więc może być stroną w sporze. Czy dobrze rozumuję ?

Awatar użytkownika
a.ferczykowski

Post autor: a.ferczykowski »

Global Information Network
Szukaj firmę po nazwie
Szukanie zaawansowane
BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Adres 40-027 KATOWICE FRANCUSKA 35/ Województwo: ŚLĄSKIE
KRS 0000289182
NIP 665-284-85-93
REGON 300674947
Status firmy Firma zarejestrowana w KRS od 2007-09-27. Firma aktywna.
Sposób reprezentacji DO REPREZENTACJI SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KOMPLEMENTARIUSZ. KOMPLEMENTARIUSZA REPREZENTUJE: W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE LUB WICEPREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM; OBECNIE CZŁONKAMI ZARZĄDU SĄ: ADRIAN GRANDKE - PREZES ZARZĄDU, ZDZISŁAW SALWA - WICEPREZES ZARZĄDU; PROKURENTEM KOMPLEMENTARIUSZA JEST ANNA SZATOWSKA

Witam,
Mam pytanie, skąd pochodzi informacja o tym, że CWI ma tylko 1% udziałów w BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA. Czy w spółce komandytowej komplementariusz może mieć tylko 1 % udziałów. Czy przypadkiem CWI nie kupiło spółki będącej właścicielem myjni razem z ta myjnią ?

Awatar użytkownika
a.ferczykowski

Post autor: a.ferczykowski »

ozycja 207303.
Subskrybuj Ikona RSS
BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
KRS 0000289182
SĄD REJONOWY POZNAŃ-NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
[PO.IX NS-REJ.KRS/14631/10/262]

W dniu 2010.10.26 dokonano wpisu do rejestru KRS nr 5 następującej treści:
Dział 1.
Rubryka 2. Siedziba i adres podmiotu
WYKREŚLIĆ
1. Siedziba kraj POLSKA województwo WIELKOPOLSKIE powiat M. KONIN gmina M. KONIN miejscowość KONIN
WPISAĆ
1. Siedziba kraj POLSKA województwo ŚLĄSKIE powiat M. KATOWICE gmina M. KATOWICE miejscowość KATOWICE
WYKREŚLIĆ
2. Adres miejscowość KONIN ulica JANA PAWŁA II nr domu 79 kod pocztowy 62-510 poczta KONIN kraj POLSKA
WPISAĆ
2. Adres miejscowość KATOWICE ulica FRANCUSKA nr domu 35 kod pocztowy 40-027 poczta KATOWICE kraj POLSKA
Rubryka 4. Informacje o umowie
WPISAĆ
1
1. Informacje o zawarciu lub zmianie umowy spółki 23.07.2010 R., REP. A NR 6660/2010, NOTARIUSZ BARTŁOMIEJ NOWAK, KANCELARIA NOTARIALNA W TYCHACH - ZMIENIONO: § 3 UMOWY SPÓŁKI
Rubryka 7. Dane wspólników
WYKREŚLIĆ
1
1. Nazwisko, nazwa lub firma BWE-BIS BOGUMIŁA I EDWARD WIŚNIEWSCY SPÓŁKA JAWNA Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON 310150120
4. Numer KRS 0000044222 Ikona RSS
9. Informacja, czy wspólnik jest komandytariuszem TAK
10. Wysokość sumy komandytowej 998.000,00 ZŁ
11. Wartość wkładu umówionego 998.000,00 ZŁ
12. Zaznaczenie, czy jest w tym wkład niepieniężny NIE
Podrubryka 1.
1
1. Wartość wkładu wniesionego 198.000,00 ZŁ
2. Zaznaczenie okoliczności, czy jest to wkład niepieniężny NIE
2
1. Nazwisko, nazwa lub firma 800.000,00 ZŁ
2. Imiona NIE Ikona RSS
2
1. Nazwisko, nazwa lub firma "PRO" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON 300047140
4. Numer KRS 0000237144 Ikona RSS
9. Informacja, czy wspólnik jest komandytariuszem NIE
WPISAĆ
3
1. Nazwisko, nazwa lub firma BUGLA
2. Imiona PATRYK Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON (ukryty)
5. Informacja, czy wspólnik pozostaje w związku małżeńskim NIE
8. Informacja o ograniczonej zdolności wspólnika do czynności prawnych NIE
9. Informacja, czy wspólnik jest komandytariuszem TAK
10. Wysokość sumy komandytowej 998.000,00 ZŁ
11. Wartość wkładu umówionego 998.000,00 ZŁ
12. Zaznaczenie, czy jest w tym wkład niepieniężny NIE
4
1. Nazwisko, nazwa lub firma CARWASH INVESTMENT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON 241146665
4. Numer KRS 0000327890 Ikona RSS
9. Informacja, czy wspólnik jest komandytariuszem NIE
Dział 2.
Rubryka 1. Uprawnieni do reprezentowania spółki
WYKREŚLIĆ
1
Dla pozycji:
1. Nazwa organu uprawnionego do reprezentowania spółki WSPÓLNICY REPREZENTUJĄCY SPÓŁKĘ

2. Sposób reprezentacji spółki DO REPREZENTACJI SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KOMPLEMENTARIUSZ - SPÓŁKA PRO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, KTÓRĄ REPREZENTUJE SAMODZIELNIE KAŻDY Z CZŁONKÓW ZARZĄDU, TO JEST: EDWARD WIŚNIEWSKI, BOGUMIŁA WIŚNIEWSKA, SEBASTIAN WIŚNIEWSKI, STEFAN SOBOLEWSKI, LIDIA WIŚNIEWSKA.
WPISAĆ
2. Sposób reprezentacji spółki DO REPREZENTACJI SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KOMPLEMENTARIUSZ. KOMPLEMENTARIUSZA REPREZENTUJE: W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE LUB WICEPREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM; OBECNIE CZŁONKAMI ZARZĄDU SĄ: ADRIAN GRANDKE - PREZES ZARZĄDU, ZDZISŁAW SALWA - WICEPREZES ZARZĄDU; PROKURENTEM KOMPLEMENTARIUSZA JEST ANNA SZATOWSKA
Podrubryka 1. Dane wspólników reprezentujących spółkę
WYKREŚLIĆ
1
1. Nazwisko, nazwa lub firma "PRO" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON 300047140
4. Numer KRS 0000237144 Ikona RSS
WPISAĆ
2
1. Nazwisko, nazwa lub firma CARWASH INVESTMENT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Ikona RSS
3. Numer PESEL lub numer REGON 241146665
4. Numer KRS 0000327890 Ikona RSS

Awatar użytkownika
gregore

naiwny10 pisze:
gregore pisze: Myjnia w Koninie nigdy formalnie nie była własnością CWI, Carwash celowo wprowadzał swoich klientów w błąd, dopiero w pózniejszym okresie jak powstał twór pod nazwą BWE PRO, CWI zostało 1% udziałowcem tego bajzlu.
Ta spółka to też ciekwy wątek http://www.imsig.pl/pozycja/2010/218/KR ... OMANDYTOWA.
Jako komandytariusz w tej spółce pojawia się osoba Patyka Bugli z wkładem wniesionym w wysokości 998 000,00 zł. Co ciekawe był on w tym czasie Dyrektorem Działu Rozwoju Sieci w spółce Carwash Investment i posiadał pełne pełnomocnictwo notarialne do reprezentowania CWI. Skoro CWI, pomimo iż jest komplementariuszem, posiada niewielki udział w spółce to rozumiem, że wierzyciele niewiele mogą odzyskać z myjni w Koninie, która przecież działa i jakieś zyski przynosi. Może więc spróbować dochodzić roszczeń przez osobę komandytariusza, która odpowiada tylko do wysokości wkładu wniesionego ale jak się okazuje też powiązana jest z CWI więc może być stroną w sporze. Czy dobrze rozumuję ?
CWI Panu Patrykowi Bugli oficjalnie pożyczyła 1 000 000 PLN na założenie BWE PRO. Wymieniona kwota w żywej gotówce nigdy nie wróciła na konto firmy. W między czasie dokonano różnych ,nietrafionych lub ,,bardzo kosztownych,, transakcji ,,papirowych,, tak, aby 1 000 000 PLN rozpłynął się bez śladu, pod dokumentami p,,odobno,, podpis Adriana.G. (W tych operacjach swój udział miało zaprzyjażnione biuro rachunkowe z Katowic ,,KSK,, :lol: )

ODPOWIEDZ