Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Ale kto Twoim zdaniem ma wspierać tą przedsiębiorczość?
Jako np. właściciel lokaty w banku nie bardzo bym chciał, żeby ten bank szastał pieniędzmi i "wspierał" przedsiębiorczość inwestując w ryzykowne interesy.
I tak to wygląda - kasę pożycza ten kto ją ma i pożycza temu komu uważa za uzasadnione.
Poza tym łatwy dostęp do forsy demoralizuje i źle się to z reguły kończy.
Ja zresztą też np. chętnie otworzyłbym np. firmę leasingową albo najlepiej bank. Gdyby tylko ktoś chciał mnie wesprzeć... echhh... Póki co zostaje mi zajmować się czymś innym.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Witam! Chcę rozpocząć działalność przewoźnika mam na myśli ciągnik + naczepa interesuje mnie leasing, mam autko na uwadze Renault Magnum zestaw by wyglądał w ten sposób... Ciągnik rok 2005 naczepa myślę, że coś około 2001-2003r. bo naczepy nie ma w ofercie z ciągnikiem. Na utrzymanie tego auta dysponował bym gotówką w wysokości 50 tys. zł. na eksploatację! Jednocześnie interesuje mnie jak najmniejsza wpłata do tego leasingu! Z góry zapowiadam, że na auto miał bym pracę. Znam wszystkie procedury i wymagania do prowadzenia tej działalności. Bardzo proszę o opinię czy mam jakieś szanse uzyskać leasing? Kwota zestawu wahała by się w granicach 120Tys. zł. Raz jeszcze przypominam ja dopiero chcę zacząć działalność. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum. Krzysztof.