Gdyby tak przerobić używany samochód osobowy na ciężarowy
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Gdyby tak przerobić używany samochód osobowy na ciężarowy
Jak nie ma wiedzy, to niech sie nie odzywa 

"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
Mam pytanie:Czy samochód osobowy zarejestrowany jako ciężarowy musi posiadać "kratkę"???? Nie posiadam żadnej działalności gosp.auto służy mi jako osobowe.
Moze byc ewentualnie problem na badaniu techicznym. Innych przykrosci nie ma. Mozesz tez przerobic ten samochod na osobowy i bedzie swiety spokoj.-aga-aga pisze:Mam pytanie:Czy samochód osobowy zarejestrowany jako ciężarowy musi posiadać "kratkę"???? Nie posiadam żadnej działalności gosp.auto służy mi jako osobowe.
Witam
Ja mam taką sytuacje - kupiłem samochód osobowy sprowadzany z Niemiec. Sprzedawca zarejestrował go w Niemczech jako 2 osobowy ciężarowy i przywiózł ze złożonymi siedzeniami i kratką do Polski.
Mam zarejestrowany samochód jako ciężarowy 2 os. Sprzedawca założył mi oryginalne siedzenia i napisał oświadczenie, ze wykonano zmianę zgodnie z przepisami o ruchu drogowym.
O ile na stacji kontroli pojazdów powiedzieli no problem na 5 osób i osobówkę, o tyle na 4 osoby i ciężarówkę już nie chcieli. Powiedzieli że to nie takie proste - mogę próbować na Okręgowej Stacji Kontroli.
Czy ktoś przerabiał taki temat?
ps.
Dla tych co pytali - da się kupić osobówkę w DE, przerobić tam na ciężarówkę 2 os, przywieźć i zarejestrować jako cięzarowy 2 os. Z tym, ze utknąłem na punkcie cieżarówka 2 osoby i jej przerobienie na 4 oso.. :O
Ja mam taką sytuacje - kupiłem samochód osobowy sprowadzany z Niemiec. Sprzedawca zarejestrował go w Niemczech jako 2 osobowy ciężarowy i przywiózł ze złożonymi siedzeniami i kratką do Polski.
Mam zarejestrowany samochód jako ciężarowy 2 os. Sprzedawca założył mi oryginalne siedzenia i napisał oświadczenie, ze wykonano zmianę zgodnie z przepisami o ruchu drogowym.
O ile na stacji kontroli pojazdów powiedzieli no problem na 5 osób i osobówkę, o tyle na 4 osoby i ciężarówkę już nie chcieli. Powiedzieli że to nie takie proste - mogę próbować na Okręgowej Stacji Kontroli.
Czy ktoś przerabiał taki temat?
ps.
Dla tych co pytali - da się kupić osobówkę w DE, przerobić tam na ciężarówkę 2 os, przywieźć i zarejestrować jako cięzarowy 2 os. Z tym, ze utknąłem na punkcie cieżarówka 2 osoby i jej przerobienie na 4 oso.. :O
plutek, Kupiłeś ten samochód za gotówkę czy jest on teraz w leasingu?
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Witam mam pytanie może ktoś będzie znał odpowiedz. Potrzebuje przerobić fiata stilo combi z osobowego na ciężarowy, potrzebny mi tylko wpis w dowodzie nic więcej zadnych odliczeń
Przerabiałem kiedyś jeden samochód, ale to było dość dawno temu.Rafao1234 pisze:Witam mam pytanie może ktoś będzie znał odpowiedz. Potrzebuje przerobić fiata stilo combi z osobowego na ciężarowy, potrzebny mi tylko wpis w dowodzie nic więcej zadnych odliczeń
Wtedy musiałem założyć stałą przegrodę w jakimkolwiek zakładzie i później zrobić przegląd w okręgowej na przekwalifikowanie na ciężarowy.
Teraz chyba nie wystarczy zrobić przeróbki gdziekolwiek tylko musi to być zakłada z uprawnieniami i dopiero potem przegląd.
Najlepiej zadzwoń do jakiegoś OSKP oni najlepiej będą wiedzieć.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.