Leasing ciągnika i naczepy - krótka działalność?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing ciągnika i naczepy - krótka działalność?
Witam
Ciekawi mnie jedna sprawa , nie chce narazie uderzac do leasingu wole poradzic sie was bo jeszcze niewiem czy podejme decyzje.
Prowadze firme handlowa od 8 miesiecy. Nie zbedny mi jest samochod ciezarowy. Myslalem nad zakupem nowego gdzie jego wartosc wynosi ciagnik+naczepa 120000e . Dzialalnosc prowadze tak jak wspominalem od 8 miesiecy pierwsze 3 miesiace obrot okolo 120000 zl miesiecznie nastepne 6 okolo 200000 zl miesiecznie. Prosze o podpowiedz Panstwa czy mam szanse uzyskac leasing na jakis ciekawych warunkach ? Czy nie jest zbyt mloda firma by sie starac o takie cos... Dodam ze w 2 miesiacu dzialalnosci zaciagnalem kredyt na 130000 zł ktory zostal splacony w 6-stym miesiacu dzialalnosci kredyt inwestycyjny krotkoterminowy.
Posiadam na stanie ciagnik siodlowy o wartosci 90000 oraz naczepe ktora zakupilem nowa w kwocie 130000 zl i jest splacona rowniez do zera. Chociarz niewiem czy to leasing by interesowalo moje srodki trwale. Prosze o krotka podpowiedz czy jets jakas szansa...? Z gory dziekuje i pozdrawiam. Mariusz - Ciechocinek
Ciekawi mnie jedna sprawa , nie chce narazie uderzac do leasingu wole poradzic sie was bo jeszcze niewiem czy podejme decyzje.
Prowadze firme handlowa od 8 miesiecy. Nie zbedny mi jest samochod ciezarowy. Myslalem nad zakupem nowego gdzie jego wartosc wynosi ciagnik+naczepa 120000e . Dzialalnosc prowadze tak jak wspominalem od 8 miesiecy pierwsze 3 miesiace obrot okolo 120000 zl miesiecznie nastepne 6 okolo 200000 zl miesiecznie. Prosze o podpowiedz Panstwa czy mam szanse uzyskac leasing na jakis ciekawych warunkach ? Czy nie jest zbyt mloda firma by sie starac o takie cos... Dodam ze w 2 miesiacu dzialalnosci zaciagnalem kredyt na 130000 zł ktory zostal splacony w 6-stym miesiacu dzialalnosci kredyt inwestycyjny krotkoterminowy.
Posiadam na stanie ciagnik siodlowy o wartosci 90000 oraz naczepe ktora zakupilem nowa w kwocie 130000 zl i jest splacona rowniez do zera. Chociarz niewiem czy to leasing by interesowalo moje srodki trwale. Prosze o krotka podpowiedz czy jets jakas szansa...? Z gory dziekuje i pozdrawiam. Mariusz - Ciechocinek
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Sprawa leasingu
Nie spełniasz kryteriów minimalnych wielu, a nawet większości firm leasingowych, ale są też takie, które powinny się tego podjąć.
Na Twoją korzyść działa to, że jest to nowy zestaw. Nie powinieneś mieć problemów.
Na Twoją korzyść działa to, że jest to nowy zestaw. Nie powinieneś mieć problemów.
dzieki jerry , powiem Ci ze przy kredycie tez mieli watpliwosci bralem go w PKO ale jakos sie udalo sam nie wierzylem ,mam jednak jeszcze jedno pytanko , chcialbym zebys mi powiedzial jakie to kryteria ... oraz do kiedy firma liczona jest jako "mloda firma" dodam ze w tym miesiacu uda mi sie zdobyc przypuszczalny rekordowy zyskodpoczatku prowadzenia dzialalnosci 25000zl. Nie ukrywam ze chciale jaksi wniosek zlozyc o leasing ale wlasnie czekam na stwierdzenia wasze czy wstrzymac sie jescze pare miesiecy czy moze ryzykowac... Nie ukrywam ze wolalbym ryzykowac kiedy widze ze to wszystko sie ladnie toczy... Pozdrawiam i dzieki Jerry
- Jarosław Król
- Administracja
Różne są te kryteria- każda firma ma swoje.jakie to kryteria ...
Najczęściej chodzi oczywiście o okres prowadzenia działalności i wysokość obrotów, zysku, majątku, itp
Najczęściej do 12 miesięcy, ale też zdarza się, że tylko 6 miesięcy. Są też firmy których nie będziesz interesował jako klient nawet do 18 miesiąca działalności albo i dłużej.do kiedy firma liczona jest jako "mloda firma"
Zależy od wewnętrznych procedur
Nie ukrywam ze chciale jaksi wniosek zlozyc o leasing ale wlasnie czekam na stwierdzenia wasze czy wstrzymac sie jescze pare miesiecy czy moze ryzykowac...
Niczym nie ryzykujesz składając wniosek.

Re: Leasing ciągnika i naczepy - krótka działalność?
Nie masz powodów, zeby czekać. Jak kilka firm odrzuci Twój wniosek, to najwyzej poczekasz kolejnych kilka miesięcy, zeby miec minimalny wymagany okres prowadzenia działalności.
"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
Re: Leasing ciągnika i naczepy - krótka działalność?
Dokładnie w EFL minimalny czas prowadzenia działalności aby otrzymać leasing bez poręczyciela to 6 miesięcy.
Wcześniej też jest taka możliwość tylko leasingobiorca musi mieć poręczyciela.
Chętnie przygotuję ofertę na leasing. Marcin
Wcześniej też jest taka możliwość tylko leasingobiorca musi mieć poręczyciela.
Chętnie przygotuję ofertę na leasing. Marcin