Przecież ja napisałem o printscreenie z firmowego ekranu.amberfinance.pl pisze:ojtam ojtam. bez zbędnej skromności powiem Ci, że kalkulator na naszej stronie www używa aktualnej stopy procentowej - a dokładniej "z wczoraj", by zawsze mieć tą oficjalnie opublikowaną.Tomek_P pisze:Za takie rzeczy to do łagru zsyłają.![]()
![]()
Mówiąc serio raczej rzadko która aplikacja sieciowa ma podgląd na oprocentowanie rzeczywiste. Przynajmniej ja tu niestety nie pomogę.
prawda za to, że leasingi tego nie robią, bo jak dobrze wiesz (najczęściej) nawet u siebie w systemach nie mają aktualnej stopy procentowej...
co ma swoje pewne wytłumaczenie szczególnie w mniejszych firmach leasingowych. bo kupili pieniądz po takim a takim koszcie i na dany okres sprzedają go po tej samej stopie.

Jeżeli chodzi o kalkulatory leasingu a raczej ofertowniki leasingu bo ciężko to nazwać kalkulatorem dostępne na stronach www firm leasingowych to nie robią tego z bardzo prozaicznego powodu.
Inną ofertę sprzedaje się dużej firmie, która może przebierać w ofertach, a inną mikro działalności, która dopiero się zarejestrowała. Jest jeszcze bardzo dużo innych spraw związanych z ryzykiem, które mają wpływ na koszt oferty leasingu, jak wiek przedmiotu, marka, dostawca, etc
Uśredniona oferta może odstraszyć mocnych klientów z dobrym przedmiotem, a słabszym trzeba by odmawiać albo podwyższać ofertę co dla wizerunku firmy na pewno nie byłoby korzystne.