Leasing przy nowo otwartej dzialalnosci

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
JC

Leasing przy nowo otwartej dzialalnosci

Post autor: JC »

Witam,

Probowalem dowiedziec sie w wielu miejscach ale forum jest the best. tak wiec
zalozlem dzialalnosc gospodarcza i musze zakupic sprzet wart 30,000 Netto, a posiadam tylko 10,000 w gotowce.

Kazda firma oczekuje jakis udokumentowanych przychodow... za pol roku rok a firma jest nowa wiec nie mam czegos takiego...

jak sobie poradzic w takiej sytacji? czy pozyczyc od rodzicow na inwestycje czy jest jakis sposob dogadania sie z bankiem (przedstawienie biznes planu etc)

z gory dzieki za odpowiedzi

Chcesz dowiedzieć się więcej o leasingu dla nowych firm?
Leasing dla nowych firm rozpoczynających działalność

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Re: Leasing przy nowo otwartej dzialalnosci

Post autor: Lui »

Jeżeli nie jest to sprzęt, który podpada pod procedurę uproszczoną, to o leasingu możesz raczej zapomnieć.
Ratuje Cię tylko poręczenie innej firmy, która ma zdolność.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
krecik

Post autor: krecik »

Nie wiem jak można prowadzić interes w tym kraju jeśli nie można dostać na to pieniędzy.

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

:lol:
Gdyby było tak łatwo, to każdy byłby zamożnym biznesmenem.

Awatar użytkownika
krecik

No właśnie. I źle by było?

Awatar użytkownika
Hoover
PRO

Post autor: Hoover »

Z takimi wpisami idź sobie na jakiś onet albo coś równie poważnego. :roll:

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Dobra - nie ma co dyskutować w ten sposób.
Jest jak jest. Firmy leasingowe, to interes prywatny i to one same decydują komu i na jakich warunkach udzielać finansowania. Czasem jest to niezrozumiałe albo, dla niektórych, frustrujące, ale takie prawo właściciela kasy, że sam decyduje komu chce ją pożyczyć.

Więc postawy roszczeniowe proponuje sobie odpuścić, bo to nie jest żaden obowiązek ustawowy dawać finansowanie wszystkim i na wszystko.

Tak jak napisał Tomek_P - jest coś takiego jak zjawisko krótkiej kołdry.
Tyle tylko, że gdyby każdy mógł dostać kasę na wszystko, to wcale nie każdy byłby bogatym biznesmenem.
Piasek na Saharze nie ma praktycznie żadnej wartości - jeśli wiecie co mam na myśli. ;) :)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
krecik

Hoover pisze:Z takimi wpisami idź sobie na jakiś onet albo coś równie poważnego. :roll:
Miły jesteś. Ja mam takie zdanie chyba wolno.

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

krecik pisze:Nie wiem jak można prowadzić interes w tym kraju jeśli nie można dostać na to pieniędzy.

no w naszym kraju jak nie pochodzisz z bogatej rodziny to se mozesz pomazyc.ja otworzylem firme bo w moim banku zapewnili mnie ze dostane 10000 na start a potem sie wypieli i nie znalazlem instytucii ktora by wsparla nowo otwarta dzialalnosc.min to pol roku na rynku.paranoja a nie wspieranie przedsiebiorczosci :(

ODPOWIEDZ