Zgoda leasingodawcy na zmianę falg w samochodzie

Porady i pomoc w uzyskaniu finansowania pojazdów i sprzętu. Także dyskusje o wynajmie długoterminowym. Sprawy związane z przebiegiem leasingu, użytkowaniem przedmiotu, cesje, wykup i zakończenie umowy
Awatar użytkownika
AdaamS

Zgoda leasingodawcy na zmianę falg w samochodzie

Post autor: AdaamS »

Witam!
Mam na imię Adam. Miesiąc temu odebrałem nową Mazdę CX-5 i chcę w niej zmienić felgi (do wybranego przeze mnie koloru bardziej pasują srebrne, a nie czarne fabryczne). Czy muszę o tym poinformować leasingodawcę albo uzyskać zgodę?

Pozdrawiam,
Adam S.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Re: Zgoda leasingodawcy na zmianę falg w samochodzie

Post autor: Jarosław Król »

Witaj,

Zacytuję:
"W teorii tuning samochodu będącego w leasingu jest możliwy wyłącznie za zgodą finansującego. W praktyce jednak wielu leasingobiorców przeprowadza modyfikacje bez informowania o tym fakcie firmy leasingowej. O ile leasing zostanie spłacony, a po drodze nie wystąpią jakieś problematyczne sytuacje, to leasingobiorcy nie powinny spotkać negatywne konsekwencje ze strony finansującego.

Warto także zachować rozsądek. Chiptuning czy delikatne modyfikacje są czymś zupełnie normalnym, jednak nieodwracalna ingerencja w karoserię, silnik czy układ napędowy może być już pewną przesadą."

Całość tutaj: Leasing a tuning samochodu

ODPOWIEDZ