Forum: Pytania i odpowiedzi dotyczące wynajmu długoterminowego samochodów
- Jarosław Król
- Administracja
Forum: Pytania i odpowiedzi dotyczące wynajmu długoterminowego samochodów
Zakładamy ten wątek, aby uporządkować wszelkie dyskusje dotyczące wynajmu długoterminowego samochodów (w tym auta w abonamencie).
Prosimy o zadawanie wszystkich pytań dotyczących tego tematu właśnie w tym wątku na forum.
Pomocny może być także ten dział porad: Wynajem długoterminowy i Auto abonament na FmLeasing.pl
Prosimy o zadawanie wszystkich pytań dotyczących tego tematu właśnie w tym wątku na forum.
Pomocny może być także ten dział porad: Wynajem długoterminowy i Auto abonament na FmLeasing.pl
Re: Forum: Pytania i odpowiedzi dotyczące wynajmu długoterminowego samochodów
Witam mam problem (na własne życzenie…) Tucson Arval
Kończy mi się wynajem długoterminowy – podczas moich przygotowań do zdania pojazdu wyszło że samochód prawdopodobnie stracił gwarancję.
Cały czas byłem przekonany że pierwszy serwis muszę zrobić dopiero po 30000 km lub 3 latach – okazało się że jednak 2 lata. Umówiłem się na 1 serwis 0,5 roku po terminie – samochód stracił gwarancję. Auto ma niecałe 30tys km jest w świetnym stanie technicznym.
Co zrobić: - jechać na przegląd i pisać do centrali hyundaia o przywrócenie gwarancji (pewnie bez szans)
- zrobić przegląd nic nie pisać i oddać auto – ile mnie to może kosztować?
Jakieś inne pomysły?
Kończy mi się wynajem długoterminowy – podczas moich przygotowań do zdania pojazdu wyszło że samochód prawdopodobnie stracił gwarancję.
Cały czas byłem przekonany że pierwszy serwis muszę zrobić dopiero po 30000 km lub 3 latach – okazało się że jednak 2 lata. Umówiłem się na 1 serwis 0,5 roku po terminie – samochód stracił gwarancję. Auto ma niecałe 30tys km jest w świetnym stanie technicznym.
Co zrobić: - jechać na przegląd i pisać do centrali hyundaia o przywrócenie gwarancji (pewnie bez szans)
- zrobić przegląd nic nie pisać i oddać auto – ile mnie to może kosztować?
Jakieś inne pomysły?
mąż wziął na firmę dość drogie auto na tzw.wynajem długoterminowy.Po pół roku zmarł. Auto nówka,z minimalnym przebiegiem HONDA CRV. czy auto zwrócić, i czy wiążą się ze zwrotem jakieś koszty? Czy może inna firma przejęła by cesję. Co byłoby dla mnie korzystniejsze? nie ukrywam że w tym temacie jestem zielona.proszę o podpowiedż.....
- Jarosław Król
- Administracja
Odpowiedziałem tutaj: https://www.fmleasing.pl/forum/viewtopi ... 875#p20875Iwka pisze: ↑13 lis 2021, o 20:02 mąż wziął na firmę dość drogie auto na tzw.wynajem długoterminowy.Po pół roku zmarł. Auto nówka,z minimalnym przebiegiem HONDA CRV. czy auto zwrócić, i czy wiążą się ze zwrotem jakieś koszty? Czy może inna firma przejęła by cesję. Co byłoby dla mnie korzystniejsze? nie ukrywam że w tym temacie jestem zielona.proszę o podpowiedż.....
- Jarosław Król
- Administracja
Zadane pytanie w tym wątku o szkodzie całkowitej w wynajmie długoterminowym zostało wydzielone do nowego: Szkoda całkowita w najmie długoterminowym. Czy odszkodowanie pokryje raty i wartość końcową?
- Jarosław Król
- Administracja
13 najważniejszych różnic pomiędzy wynajmem długoterminowym a leasingiem. Sprawdź zalety i wady najmu oraz plusy i minusy leasingu:
Czytaj dalej: Leasing czy wynajem długoterminowy samochodu?
Czytaj dalej: Leasing czy wynajem długoterminowy samochodu?
Dobry artykuł czy może raczej poradnik. Właśnie jestem na etapie rozważań i pewnych poruszonych spraw nie brałem pod uwagę, a nawet nie sądziłem, że może coś być na rzeczy.
Czy ubezpieczenie GAP liczone jest jakoś inaczej dla wynajmu długoterminowego i leasingu? To znaczy, czy wykup a raczej jego wysokość ma jakiś wpływ na koszt gapu?
Czy ubezpieczenie GAP liczone jest jakoś inaczej dla wynajmu długoterminowego i leasingu? To znaczy, czy wykup a raczej jego wysokość ma jakiś wpływ na koszt gapu?
- Michał Krupiński
- PRO
Jeśli mówimy o GAP fakturowym, to sposób finansowania nie ma znaczenia. Za sumę ubezpieczenia brana jest początkowa wartość samochodu i ona jest chroniona przez cały okres.vuko pisze: ↑5 lip 2024, o 11:14Czy ubezpieczenie GAP liczone jest jakoś inaczej dla wynajmu długoterminowego i leasingu? To znaczy, czy wykup a raczej jego wysokość ma jakiś wpływ na koszt gapu?
Wysokość składki jest więc taka sama niezależnie, czy będzie to leasing czy wynajem długoterminowy. Wysokość składki można sprawdzić tutaj: Kalkulator GAP
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)