Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Witam,
piszę pracę licencjacką na temat rozliczania podatku od towarów i usług na podstawie umów leasingowych. Mój trzeci rozdział mam napisać na podstawie konkretnej firmy i pokazać jak ten VAT jest od leasingu rozliczany. Firma, z której taką umowę leasingową otrzymałam, wraz z harmonogramem zawarła leasing operacyjny w 2012 roku na okres 3 lat. Mój promotor chciałby żebym pokazała jak to jest księgowane, jak wygląda w rejestrach i porównała też do leasingu finansowego. Mam także pokazać różnice w związku ze zmianami jakie weszły po 1wszym kwietnia. Nie wiem do końca jak mam się za to zabrać. Czy jest tutaj osoba, która się na tym zna i byłaby w stanie mi pomóc?