Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zrobić?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zrobić?
Cześć wszystkim
Wybrałam odpowiadającego mi leasingodawcę poprzez Wyszukiwarkę Leasingu, ale w salonie w którym wybrałam samochód nie chcą się na niego zgodzić.
Mówią mi, że mogę skorzystać tylko z oferty firm leasingowych, z którymi oni współpracują.
Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją i jak mogę na nich wpłynąć, żeby zmienili zdanie.
Zależy mi na leasingodawcy, którego wybrałam, bo ma dobrą ofertę i obsługa do tej pory była wzorowa.
EDIT by mod: Zmieniony tytuł wątku na bardziej precyzyjny.
Wybrałam odpowiadającego mi leasingodawcę poprzez Wyszukiwarkę Leasingu, ale w salonie w którym wybrałam samochód nie chcą się na niego zgodzić.
Mówią mi, że mogę skorzystać tylko z oferty firm leasingowych, z którymi oni współpracują.
Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją i jak mogę na nich wpłynąć, żeby zmienili zdanie.
Zależy mi na leasingodawcy, którego wybrałam, bo ma dobrą ofertę i obsługa do tej pory była wzorowa.
EDIT by mod: Zmieniony tytuł wątku na bardziej precyzyjny.
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Co z tym mogę zrobić?
To chyba jakiś żart...monia.s pisze:Cześć wszystkim

Słyszałem różne sztuczki ze strony dealerów, którym prowizja z firmy leasingowej miała przejść koło nosa, bo klient wybrał swojego leasingodawcę, ale że "nie chcą się zgodzić", to jeszcze chyba nie!

Oczywiście nie mają do tego prawa, więc sugeruję z nimi po prostu porozmawiać, a w ostateczności po prostu wybrać innego dealera tej samej marki, który nie będzie robił takich problemów i tam zamówić samochód.

"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Re: Co z tym mogę zrobić?
Moim zdaniem masz dwa wyjścia.monia.s pisze:Cześć wszystkim
1 Odpuścić i wziąć ich leasing tylko wynegocjować warunki, żebyś miała zbliżone jak te z Wyszukiwarki, a nie że prowizję Ci swoją dowalą po bandzie.
2 Zrezygnować jak napisał przedmówca i iść do innego salonu. W tym jak postawisz na swoim to mogą Ci robić pod górkę, typu opóźniać wydanie dokumentów do rejestracji, etc.
Re: Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zro
Standardem jest mówienie klientowi u dealera, że jak weźmie leasing u nich, to będzie wszystko szybciej i sprawniej.
Jak klient uparty to czasem jakiś dodatkowy rabat chcą dać, ale żeby powiedzieć, że tylko z ich oferty można skorzystać, to już chyba desperacja.
@monia.s z ciekawości zapytam z jakiej miejscowości piszesz - nie musisz podawać nazwy jeśli nie chcesz. Wystarczy mi ilość mieszkańców.
Jak klient uparty to czasem jakiś dodatkowy rabat chcą dać, ale żeby powiedzieć, że tylko z ich oferty można skorzystać, to już chyba desperacja.
@monia.s z ciekawości zapytam z jakiej miejscowości piszesz - nie musisz podawać nazwy jeśli nie chcesz. Wystarczy mi ilość mieszkańców.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Standard w komisach!
Mówią, że jak leasing nie przejdzie przez nich to sprzedadzą samochód komu innemu za gotówkę który się interesuje (rzekomo).

Mówią, że jak leasing nie przejdzie przez nich to sprzedadzą samochód komu innemu za gotówkę który się interesuje (rzekomo).

Zapewne dana firma leasingowa daje im za to niezłą prowizje.
Proponuje wysłać do nich firmę leasingową którą wybrałaś. Powinna już być wtedy inna gadka, tak mi sie wydaje. A jak nie to niech Wybrana przez Ciebie firma leasingowa sama znajdzie dealera jeszcze pewnie wynegocjuje cenę.
Proponuje wysłać do nich firmę leasingową którą wybrałaś. Powinna już być wtedy inna gadka, tak mi sie wydaje. A jak nie to niech Wybrana przez Ciebie firma leasingowa sama znajdzie dealera jeszcze pewnie wynegocjuje cenę.
Bardzo wam dziękuję dobrzy ludzie!
Skorzystam z rad bo jutro u nich będę teoretycznie wpłacić zaliczkę więc może to być argument..... 
Ktoś pytał?- chodzi o Kalisz

Ktoś pytał?- chodzi o Kalisz
Lepiej ustal szczegóły zanim wpłacisz zaliczkę