Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zrobić?

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
monia.s

Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zrobić?

Post autor: monia.s »

Cześć wszystkim
Wybrałam odpowiadającego mi leasingodawcę poprzez Wyszukiwarkę Leasingu, ale w salonie w którym wybrałam samochód nie chcą się na niego zgodzić.
Mówią mi, że mogę skorzystać tylko z oferty firm leasingowych, z którymi oni współpracują.

Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją i jak mogę na nich wpłynąć, żeby zmienili zdanie.
Zależy mi na leasingodawcy, którego wybrałam, bo ma dobrą ofertę i obsługa do tej pory była wzorowa.

EDIT by mod: Zmieniony tytuł wątku na bardziej precyzyjny.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Co z tym mogę zrobić?

Post autor: Michał Krupiński »

monia.s pisze:Cześć wszystkim
Wybrałam odpowiadającego mi leasingodawcę poprzez Wyszukiwarkę Leasingu, ale w salonie w którym wybrałam samochód nie chcą się na niego zgodzić.
Mówią mi, że mogę skorzystać tylko z oferty firm leasingowych, z którymi oni współpracują.

Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją i jak mogę na nich wpłynąć, żeby zmienili zdanie.
Zależy mi na leasingodawcy, którego wybrałam, bo ma dobrą ofertę i obsługa do tej pory była wzorowa.
To chyba jakiś żart... :o
Słyszałem różne sztuczki ze strony dealerów, którym prowizja z firmy leasingowej miała przejść koło nosa, bo klient wybrał swojego leasingodawcę, ale że "nie chcą się zgodzić", to jeszcze chyba nie! :shock:

Oczywiście nie mają do tego prawa, więc sugeruję z nimi po prostu porozmawiać, a w ostateczności po prostu wybrać innego dealera tej samej marki, który nie będzie robił takich problemów i tam zamówić samochód. ;)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Spayker
PRO

Re: Co z tym mogę zrobić?

Post autor: Spayker »

monia.s pisze:Cześć wszystkim

Moim zdaniem masz dwa wyjścia.
1 Odpuścić i wziąć ich leasing tylko wynegocjować warunki, żebyś miała zbliżone jak te z Wyszukiwarki, a nie że prowizję Ci swoją dowalą po bandzie.

2 Zrezygnować jak napisał przedmówca i iść do innego salonu. W tym jak postawisz na swoim to mogą Ci robić pod górkę, typu opóźniać wydanie dokumentów do rejestracji, etc.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Re: Dealer "zmusza" mnie do ich leasingu - co z tym mogę zro

Post autor: Lui »

Standardem jest mówienie klientowi u dealera, że jak weźmie leasing u nich, to będzie wszystko szybciej i sprawniej.
Jak klient uparty to czasem jakiś dodatkowy rabat chcą dać, ale żeby powiedzieć, że tylko z ich oferty można skorzystać, to już chyba desperacja.

@monia.s z ciekawości zapytam z jakiej miejscowości piszesz - nie musisz podawać nazwy jeśli nie chcesz. Wystarczy mi ilość mieszkańców.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
GBoy
PRO

Post autor: GBoy »

Standard w komisach! :roll: :evil:
Mówią, że jak leasing nie przejdzie przez nich to sprzedadzą samochód komu innemu za gotówkę który się interesuje (rzekomo). :| :?

Awatar użytkownika
Rafael22

Post autor: Rafael22 »

Zapewne dana firma leasingowa daje im za to niezłą prowizje.

Proponuje wysłać do nich firmę leasingową którą wybrałaś. Powinna już być wtedy inna gadka, tak mi sie wydaje. A jak nie to niech Wybrana przez Ciebie firma leasingowa sama znajdzie dealera jeszcze pewnie wynegocjuje cenę.

Awatar użytkownika
monia.s

Post autor: monia.s »

Bardzo wam dziękuję dobrzy ludzie! :) Skorzystam z rad bo jutro u nich będę teoretycznie wpłacić zaliczkę więc może to być argument..... :)

Ktoś pytał?- chodzi o Kalisz

Awatar użytkownika
Dimitri

Post autor: Dimitri »

Lepiej ustal szczegóły zanim wpłacisz zaliczkę

ODPOWIEDZ