Dali tanią ofertę na leasing, a przy podpisaniu umowy zrobiło się drożej. Dlaczego?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Dali tanią ofertę na leasing, a przy podpisaniu umowy zrobiło się drożej. Dlaczego?
Witam mam pytanie odnośnie leasingu ,który nie tak dawno zawarłem z bankiem raiffeisen samochod o wartosci 90.600 brutto na miejscu został wyliczony leasing 107% czyli cała operacja łącznie powinna wychodzić 96.950zł ,a na podpisywaniu dokumentów opiewa łączna kwota 101.000zł
ceny w netto:
wstępna opłata :14,731,71(20%)
47x 1,275,25
wykup: 7,365,85(10%)
stopa bazowa : 1,5600% p.a.
Proszę mi powiedzięć o co w tym chodzi bo wychodzi tak jakby to był leasing 112% z góry dziękuje za pomoc
ceny w netto:
wstępna opłata :14,731,71(20%)
47x 1,275,25
wykup: 7,365,85(10%)
stopa bazowa : 1,5600% p.a.
Proszę mi powiedzięć o co w tym chodzi bo wychodzi tak jakby to był leasing 112% z góry dziękuje za pomoc
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Dali tanią ofertę na leasing, a przy podpisaniu umowy zrobiło się drożej. Dlaczego?
A wykup w jakiej jest wysokości? Bo bez tego to ciężko policzyć.
Przychodzi mi do głowy coś takiego: https://www.fmleasing.pl/porady/jak-chr ... easingowym
Przychodzi mi do głowy coś takiego: https://www.fmleasing.pl/porady/jak-chr ... easingowym
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Re: Dali tanią ofertę na leasing, a przy podpisaniu umowy zrobiło się drożej. Dlaczego?
Leasing przyjęty z kalkulacji wychodzi 112% ehh a mam jeszcze takie pytanie na umowie jest błąd w poj.silnika podana inna wartość czy to ważne i zgłosić to konsultantowi ?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
To raczej nie ma większego znaczenia, ale można zgłosić.program93 pisze:Leasing przyjęty z kalkulacji wychodzi 112% ehh a mam jeszcze takie pytanie na umowie jest błąd w poj.silnika podana inna wartość czy to ważne i zgłosić to konsultantowi ?
Re: Jesteś zielony w temacie leasingu? Pytaj śmiało- o wszystko!
Panie tomku a jak pan uważa z tym leasingiem czemu wyszła taka dużo kwota skoro w banku zapewniano mnie ,że leasing będzie opiewal na 107% 4 posty wcześniej podałem tak wpłatę własną raty i wykup w netto według mnie bank zastosował swojego rodzaju ścieme dając na umowie leasing w okolicy 112% oraz deklaracje wekslową in blanco bez podania kwoty tylko widnieje nr umowy
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Jesteś zielony w temacie leasingu? Pytaj śmiało- o wszystko!
Tak jak w linku, który wrzuciłem - albo handlowiec zrobił w konia celowo albo się pomylił na etapie ofertowania.
Co do weksla to nie wpisuje się kwoty - wszystko jest w porządku.
Co do weksla to nie wpisuje się kwoty - wszystko jest w porządku.