Leasing z kratką - umowa teraz odbiór po Nowym Roku - luka?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Leasing z kratką - umowa teraz odbiór po Nowym Roku - luka?
Zmienia to tyle, że podtrzymane jest napięcie a na termin 1.01.2011 nie ma żadnych szans. To dopiero założenia do projektu, a gdzie sam projekt, gdzie prace w komisjach, gdzie głosowania w sejmie i senacie, czas dla prezydenta, ogłoszenie w Monitorze, vacatio legis.
W grudniu już są święta do końca roku Sejm ma zaplanowane jeszcze tylko 3 posiedzenia.
Zwróćcie uwagę, że w komunikacie CIR nie ma nawet daty 1.01.2010 tylko jest podane, że ograniczenie ma obowiązywać w latach 2011-2013.
W grudniu już są święta do końca roku Sejm ma zaplanowane jeszcze tylko 3 posiedzenia.
Zwróćcie uwagę, że w komunikacie CIR nie ma nawet daty 1.01.2010 tylko jest podane, że ograniczenie ma obowiązywać w latach 2011-2013.
- woyciech74
Zgadzam się. To jest dopiero zasygnalizowanie tematu i zwykły dupochron żeby ktoś nie wyciągnął że temat przeleżał prawie pół roku. Takie założenia to można było skonstruować w sierpniu.
Pewno nie zdążą ale trzeba być czujnym.
Pewno nie zdążą ale trzeba być czujnym.
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Ja nie wiem jaki jest sens wprowadzania tego na 2 lata albo 1,5 roku?
W pierwszym roku po wprowadzeniu będzie bezruch, bo wszyscy kupią i wyleasingują samochody wcześniej, a w drugim roku będą już czekać na wygaśnięcie przepisów.
Jak budżet ma na tym rzekomo zarobić to ja nie wiem.
W pierwszym roku po wprowadzeniu będzie bezruch, bo wszyscy kupią i wyleasingują samochody wcześniej, a w drugim roku będą już czekać na wygaśnięcie przepisów.

Jak budżet ma na tym rzekomo zarobić to ja nie wiem.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Na paliwie - to oczywisteTomek_P pisze:Jak budżet ma na tym rzekomo zarobić to ja nie wiem.
Ale mi komunikat: "pragniemy ogłosić, iż w 2011 roku spadnie śnieg. Gdzieś na pewno spadnie..."
Biorę na własną klatę moją pewność, że nie wcześniej, jak pierwszy kwartał 2011. Jak będzie wcześniej, to najwyżej mnie zlinczujecie

Biorę na własną klatę moją pewność, że nie wcześniej, jak pierwszy kwartał 2011. Jak będzie wcześniej, to najwyżej mnie zlinczujecie

"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
- Michał Krupiński
- PRO
Słuchałem przed chwilą konferencji prasowej Donalda Tuska - odniósł się na niej do sprawy likwidacji "kratek".
Cóż - różne argumenty ze strony urzędników i polityków opowiadających się za likwidacją już słyszałem, ale przyznam się, że tak szujowatej nie słyszałem dawno.
Pan premier sprowadził to po prostu do walki z nieuczciwością i cwaniactwem - podał przykłady Mercedesów i Cayennów z kratką.
Problem w pewnym momencie sprowadził do tego samego mianownika co walkę z dopalaczami. Czyli, że w sumie mógłby mu ktoś zarzucić, że walcząc z dopalaczami walczy z przedsiębiorczością - czyli tak jakby to było to samo.
Wręcz uzasadniał to tak, że to wszystko dla dobra drobnych przedsiębiorców...
Polecił bym panu premierowi, żeby sobie sprawdził ile jest tych Mercedesów i Porsche w Polsce i dodał że ich właściciele mają szereg innych instrumentów i możliwości, żeby sobie dowolnie unikać podatków.
To tak naprawdę dla drobnych przedsiębiorców, którzy pomimo wszelkich kłód pod nogi jakoś wiążą koniec z końcem jest to jedna z niewielu możliwości, żeby sobie ulżyć!
Do tego ulżyć w sprawie zasranego VAT, który co do definicji powinien być w pełni odliczalny, a czego jakiś czas temu zabroniono!
Populizm w najczystszej postaci.
Cóż - różne argumenty ze strony urzędników i polityków opowiadających się za likwidacją już słyszałem, ale przyznam się, że tak szujowatej nie słyszałem dawno.
Pan premier sprowadził to po prostu do walki z nieuczciwością i cwaniactwem - podał przykłady Mercedesów i Cayennów z kratką.
Problem w pewnym momencie sprowadził do tego samego mianownika co walkę z dopalaczami. Czyli, że w sumie mógłby mu ktoś zarzucić, że walcząc z dopalaczami walczy z przedsiębiorczością - czyli tak jakby to było to samo.
Wręcz uzasadniał to tak, że to wszystko dla dobra drobnych przedsiębiorców...

Polecił bym panu premierowi, żeby sobie sprawdził ile jest tych Mercedesów i Porsche w Polsce i dodał że ich właściciele mają szereg innych instrumentów i możliwości, żeby sobie dowolnie unikać podatków.
To tak naprawdę dla drobnych przedsiębiorców, którzy pomimo wszelkich kłód pod nogi jakoś wiążą koniec z końcem jest to jedna z niewielu możliwości, żeby sobie ulżyć!
Do tego ulżyć w sprawie zasranego VAT, który co do definicji powinien być w pełni odliczalny, a czego jakiś czas temu zabroniono!

Populizm w najczystszej postaci.

"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Argumentacja Pana Premiera godna "podziwu"
Skoro szef rządu ma takie zdanie, to czego wymagac od reszty jego wspołpracowników i urzędników? Żałosne i bardzo, bardzo przykre. Po takich słowach rośnie frustracja 

"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
- Tomasz Piotrowski
- PRO
No co wsłuchuje się w głos ludu.Populizm w najczystszej postaci.

- Michał Krupiński
- PRO
A tu dowód na to co napisałem wcześniej:
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... ctwem.html
Populizm - to naprawdę najdelikatniejsze słowo jakie przychodzi mi do głowy.
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... ctwem.html
Populizm - to naprawdę najdelikatniejsze słowo jakie przychodzi mi do głowy.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
"Tam nikt jajek z hurtowni na targ nie przewoził"
Poziom mniej niż zero
Poziom mniej niż zero