Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
hektor

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Post autor: hektor »

W necie nie ma nic złego o przeszłości członków zarządu CWI.
Tak na szybko > http://forum.gazeta.pl/forum/w,106,2532 ... ml?s=2&v=2
#
Invest Eko Dom z Sosnowca!!!!IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl
Gość: kacper 21.01.04, 10:42 Odpowiedz
kradna oszukuja i nabijaja ludzi w butelkę pozbawaiając ich oszczedności ich
życia. Ja przez tych złodzei straciłem 80 tys. zł. inni klienci z którymi udało
mi sie nawiązać kontakt w sumie ok. 150 tys. zł. LUDZIE NIE DAJCIE SIE
NACIĄGAĆ!!!!! TANIO OZNACZA ŻE TEGO NIE MA WCALE!!!!

Tak jeszcze jako ciekawostkę, ciekawe dlaczego prezes kiedyś zmienił nazwisko?? :) . Bo bynajmniej od urodzenia nie nazywał się Gran... :lol:

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

No to i ja coś wrzucę jak dowód na to, że naprawdę nietrudno było znaleźć info o przeszłości osób związanych z CWI, po której powinna zapalić się czerwona lampka.
Dodam, że zajęło mi to w tej chwili jakieś 15 minut w tzw. przerwie na kawę. ;)

W KRS Adrian Grandke figuruje przy firmie Praefa Inwest-Eko-Dom Sp. z o.o.

Szukając info o tej firmie dalej trafiamy m.in. na coś takiego:
http://www.grupy.otopr.pl/system-praefa ... 90498.html - wypowiada się tam sam pan Adrian Grandke - było to w czerwcu 2002 roku.

A już pod koniec 2003 roku na innym forum czytamy:
Pamietam, jak byles entuzjastycznie nastawiony do Inwest-Eko-Domu (pózniej
- chyba tylko przez chwile- Praefa-Inwest-Eko-Domu z Sosnowca) i pana Adriana
Grandke ! I co - a no juz nie ma firmy (a klienci dali przedplaty na budowy -> ciekawe
co sie z ta kasa stalo).
Link do wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.p ... A-jest-O.K

Przypomina to coś komuś?
Bo dla mnie to wypisz wymaluj ten sam "pomysł na biznes" co w przypadku Carwash Investment. Tylko, że w CWI przynętą są super myjnie, a tam były super domy.
Wokół tego otoczka super profi firmy, a po wpłacie zaliczki nagle firma przestawała być taka super. A jak widać po komentarzach w pewnym momencie zniknęła. Ciekawe czy zbudowali chociaż jeden dom.

BTW: Tak w ogóle to jest taka firma jak Prafea http://www.praefa.com/. Jak sądzę to domy tej firmy oferował w takim samym systemie jak myjnie Adrian Grandke & co. Może komuś chce się zapytać w tej firmie (Prafea) w jakich okolicznościach zakończyła się współpraca...

To tak na szybko co znalazłem - może ktoś jeszcze coś znajdzie...

Muszę przyznać, że do niedawna sam nie wiedziałem co o tym myśleć. Nie wiedziałem czy jest to wałek od początku do końca czy też zadanie wybudowania myjni przerosło ludzi, którzy znają się tylko na sprawianiu dobrego wrażenia i dlatego się wszystko rozsypało.
Ale jak teraz na to wszystko patrzę, to skłaniam się ku opinii, że jednak to był od początku ordynarny wałek - tak to wygląda.

Jednak zgodzę się z kimś z przedmówców, że udowodnić to będzie bardzo ciężko. Na razie mogą zasłaniać się, że coś tam nie poszło jak należy, itd. Póki co "jedynie" nie płacą, a takich firm w Polsce jest przecież mnóstwo.

Od razu też uprzedzam tych, którzy chcą pójść drogą oskarżenia zarządu o działanie na szkodę spółki. Jest to niezwykle trudne do udowodnienia, a wyroki skazujące w takich sprawach to jest jakiś w ogóle promil tego typu postępowań.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
gościówa

Post autor: gościówa »

Specjalistą od prawa spółek handlowych być może był w CWI Pan Zenon Cz.
Wiem, że jest to człowiek doskonale znający te zagadnienia - tym samym w CWI doskonale wiedzieli co i jak "pozakładać" oraz gdzie i w jaki sposób "przelewać" pieniądze, żeby w ewentualnym postępowaniu sądowym wszystkie aspekty związane ze spółką i jej malwersacjami były trudne do udowodnienia.

Skoro CWI jest obecnie w opisywanej przez Was sytuacji to niestety można stwierdzić, że ogłoszenie upadłości już niedługo. Tym samym rozpocznie się mozolny proces udowadniania "przekrętu" i odzyskiwania pieniędzy przez inwestorów...... Znając nasze sądy i ich szybkość zajmie to kilka lat...

A w tym czasie "zarząd" otworzy kolejny biznes i kolejny raz zrobi ludzi w balona...

Awatar użytkownika
Inwestor :(

Post autor: Inwestor :( »

[quote="Artur_1"]Witam,

Śledzę od pewnego czasu to forum i ostatnio pojawiło się znaczne ożywienie. Więc postanowiłem i ja wziąć w nim udział.

Byłem potencjalnym inwestorem w myjnię. W czasie, kiedy robiłem analizy tego przedsięwzięcia i znalazłem ofertę CWI, nie było wielu informacji o tej firmie w necie, poza ciekawie zapowiadającymi się recenzjami m.in. na portalu franchising.pl.
Podpisałem umowę rezerwacyjną na działkę i wpłaciłem stosowną opłatę. Po kilku miesiącach musiałem wycofać się z inwestycji (powody osobiste), w okresie, kiedy praktycznie zapraszano mnie do podpisania umowy partnerskiej. Po miesiącu od oficjalnego pisma o rezygnacji otrzymałem zwrot 40% opłaty rezerwacyjnej, a następnie zapewnienie pisemne, że pozostała część będzie zwrócona w najbliższym czasie, dodatkowo z odsetkami za zwłokę.

Do dziś nie dotarły do mnie te pieniądze. Znalazłem prawnika, który pomógł mi uzyskać nakaz sądowy i aktualnie sprawa jest w rękach komornika. Martwią mnie tylko wcześniejsze wypowiedzi na forum - nie wiem, czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy.

Jeśli założyciele CWI mają w swoim dorobku więcej takich "oszustw" jak CWI, to dlaczego wymiar sprawiedliwości nie może ukrócić tego raz a dobrze?[/quote]

WITAM

jestem w podobnej sytuacji co "Artur_1" z ta różnicą że mój nakaz sądowy opiewa na znacznie większą kwotę, może ktoś mógłbyś się podzielić informacja w jaki sposób przebiega egzekucja,jak dawno sprawą zajmuje się komornik riridrinker@tlen.pl
co do wątku dziwnych faktur z CWI, jestem w posiadaniu faktury wystawionej przez CWI powołującej się na nieistniejącą umowę

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

hektor pisze:
W necie nie ma nic złego o przeszłości członków zarządu CWI.
Tak na szybko > http://forum.gazeta.pl/forum/w,106,2532 ... ml?s=2&v=2
#
Invest Eko Dom z Sosnowca!!!!IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl
Gość: kacper 21.01.04, 10:42 Odpowiedz
kradna oszukuja i nabijaja ludzi w butelkę pozbawaiając ich oszczedności ich
życia. Ja przez tych złodzei straciłem 80 tys. zł. inni klienci z którymi udało
mi sie nawiązać kontakt w sumie ok. 150 tys. zł. LUDZIE NIE DAJCIE SIE
NACIĄGAĆ!!!!! TANIO OZNACZA ŻE TEGO NIE MA WCALE!!!!
Tak to prawda ,,Pan,, Adrian G. przyjął nazwisko byłej swojej żony, z troski o własny swój tyłek ( przekreciki były juz wcześniej jego atrybutem)

Tak jeszcze jako ciekawostkę, ciekawe dlaczego prezes kiedyś zmienił nazwisko?? :) . Bo bynajmniej od urodzenia nie nazywał się Gran... :lol:

Awatar użytkownika
Gość

Jakie to nazwisko ? Tzn to poprzednie.

Awatar użytkownika
gość

Post autor: gość »

A ja trafiłem na to forum po ogłoszeniu:
http://www.infopraca.pl/praca/key-accou ... ce/3108173
Widać dalej się "rozwijają" :-).

Awatar użytkownika
były oszukany pracownik

Post autor: były oszukany pracownik »

Witam Serdecznie

Śmiać mi się chce jak czytam to wszystko - no po prostu mamy tu drugą "MODĘ NA SUKCES" - czyli niekończącą się telenowelę.
Ja też nie mam wynagrodzenia za listopad i grudzień i wypowiedzenie złożyłem jak większość pracowników dokładnie 99% dnia 03.04.2011r. W Sądzie Pracy już pozew złożony.
Ale wiecie co nawet jak nie odzyskam tej kasy i okaże się, że charytatywnie pracowałem przez okres dwóch miesięcy to cieszę się z jednego - że widziałem miny A.G, i najinteligentniejszej Pani A.Sz. kiedy ich fenomenalny biznes pada - to jedyne co ociera mi łzy.
Przecież ludzie my mamy kochające rodziny, niektórzy dzieci - a oni zostają na lodzie hehe.
Taka Pani A.Sz. - Pani PROKURENT - którą dodajmy mogłaby zostać nawet sprzątaczka niema nic. Ani domu - bo czynsz płaciło CWI - kiedy miało z czego płacić , ani wykształcenia - bo studia, a dokładnie licencjata robi już od chyba 4 lat - i ciągle ją skreślają z listy studenta.
Taka kobieta to ma przerąbane i życzę jej jak najgorzej bo nawet dla swoich najwierniejszych pracowników - dwóch może i mądrych ale wydawałoby się po przytakiwaniu jaj głupiutkich pracownic nie była nawet lojalna. Przykład słodziła im, a za ich plecami knuła pisząc kary pisemne za niewywiązanie się z obowiązków. (coś tam o laptopy chodziło podobno, które jej do auta spakowali, żeby przy przeprowadzce nie zginęły - to trzeba mieć tupet. W robieniu loda na imprezie niejakiej firmowej też niejakiemu G.W. jest dobra hehe.
Więc można by tu napisać niezłą powieść, ale po co? Czy coś nam to da?
Dla inwestorów następnym razem dobra rada, tak na przyszłość - nim zdecydujecie się kiedyś komuś powierzyć swoje oszczędności to poświećcie chodź 15 minut w internecie i sprawdźcie firmę nim tak bez namysłu powierzycie im swoją kasę i sprawicie np. na miesiąc autko Prezesowi lub szeregowiec kotkowi bardzo błyskotliwej Pani A.Sz.

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ NIE TYLKO SOBIE ALE I WAM WSZYSTKIM ODZYSKANIA PIENIĘDZY, KTÓRE SIĘ NAM NALEŻĄ ZA NASZĄ UCZCIWĄ PRACĘ W TYM JAK SIĘ OKAZUJE NIEUCZCIWYM PRZEDSIĘBIORSTWIE Z SUPER WYRAFINOWANĄ ZAŁOGĄ :P

Awatar użytkownika
Gość

A kto to jest G.W. ?

Któryś z "uczciwych inaczej" pracujących dla CWI ?

Awatar użytkownika
KOLEC

Post autor: KOLEC »

ty skorzytałeś z własnej rady i sprawdziłeś firmę? To wiedziałeś dla kogo pracujesz gdybyś dostawał pensję to do dziś byś naciągał innych. Nie dostało biedactwo pensji za dwa miesiące i słoma z butów wyszła. Dwa miesiące to nawet za mała kara dla takich ... tfu

Zablokowany