Leasing w salonie Opla z BNP Paribas czy to dobra oferta?
Leasing w salonie Opla z BNP Paribas czy to dobra oferta?
Cześć wszystkim,
Dostałem ofertę u warszawskiego dealera Opla i chciałbym upewnić się czy jest ona korzystna. Mam co do tego poważne wątpliwości.
Cena samochodu wynosi 97 450 zł
30% wpłata, 1% wykup
47 rat po 1635,19 zł
Wszystkie ceny brutt. Dodam, że w nagłówku oferty jest napisane Opel Leasing, ale jest informacja, że leasingodawcą jest BNP Paribas Leasing Services Sp. z o.o.
Czy mogę liczyć na uwagi?
Pzdr
Jerzy
Dostałem ofertę u warszawskiego dealera Opla i chciałbym upewnić się czy jest ona korzystna. Mam co do tego poważne wątpliwości.
Cena samochodu wynosi 97 450 zł
30% wpłata, 1% wykup
47 rat po 1635,19 zł
Wszystkie ceny brutt. Dodam, że w nagłówku oferty jest napisane Opel Leasing, ale jest informacja, że leasingodawcą jest BNP Paribas Leasing Services Sp. z o.o.
Czy mogę liczyć na uwagi?
Pzdr
Jerzy
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Leasing w salonie Opla z BNP Paribas czy to dobra oferta?
Cześć,
Opel Leasing jest tylko nazwą handlową i faktycznie finansującym jest BNP Paribas Leasing. Sam leasingodawca jest przeciętnie oceniany - są gorsi, ale są też lepsi.
Natomiast ta oferta, którą dostałeś to jest masakra.
Jeśli dobrze wszystko podałeś, to jej koszt całkowity wynosi 109,86% a RRSO aż 6,68%.
Myślę, że to nie tyle sama oferta BNP jest taka droga, co po prostu dealer doliczył sobie bardzo dużą prowizję za wskazanie leasingu - powiem nawet, że nieprzyzwoicie dużą. Więcej na temat takich praktyk: Wątpliwa atrakcyjność leasingu oferowanego u dealerów i w komisach
Polecałbym raczej zupełnie zignorować tę ofertę i skorzystać choćby z Wyszukiwarki Leasingu. Przy tych warunkach spokojnie powinieneś uzyskać oferty od lepszych leasingodawców z RRSO gdzieś w okolicach 3-3,5%, może nawet mniej.
To się przełoży na koszt całkowity w okolicach 104,3-105,0%, może nawet mniej i ratę aż o ponad 100 złotych niższą!
Lepiej za zaoszczędzone pieniądze wykupić GAP i jeszcze zostanie.
Dla auta kosztującego 97450 zł na 48 miesięcy wyniesie 1760 zł za cały okres - tu szczegóły: Kalkulator GAP online
Opel Leasing jest tylko nazwą handlową i faktycznie finansującym jest BNP Paribas Leasing. Sam leasingodawca jest przeciętnie oceniany - są gorsi, ale są też lepsi.
Natomiast ta oferta, którą dostałeś to jest masakra.

Myślę, że to nie tyle sama oferta BNP jest taka droga, co po prostu dealer doliczył sobie bardzo dużą prowizję za wskazanie leasingu - powiem nawet, że nieprzyzwoicie dużą. Więcej na temat takich praktyk: Wątpliwa atrakcyjność leasingu oferowanego u dealerów i w komisach
Polecałbym raczej zupełnie zignorować tę ofertę i skorzystać choćby z Wyszukiwarki Leasingu. Przy tych warunkach spokojnie powinieneś uzyskać oferty od lepszych leasingodawców z RRSO gdzieś w okolicach 3-3,5%, może nawet mniej.
To się przełoży na koszt całkowity w okolicach 104,3-105,0%, może nawet mniej i ratę aż o ponad 100 złotych niższą!

Lepiej za zaoszczędzone pieniądze wykupić GAP i jeszcze zostanie.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

- Tomasz Piotrowski
- PRO
Nie ma sprawy. Jeśli to Twój pierwszy leasing, to polecam też poradnik:
Pierwszy leasing - poradnik dla początkujących
a tu trochę więcej niż podstawy:
Megaporadnik: Umiejętny wybór oferty leasingu
Oczywiście jeśli zdecydujesz się skorzystać z Wyszukiwarki na FmLeasing.pl, to otrzymasz bezpłatną pomoc w analizie, która wygląda tak: https://www.fmleasing.pl/porady/pomoc-w ... -umow-owul
Powodzenia

OFERTY LEASINGU NA FORUM: